Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου : Απόσυρση της απαράδεκτης απαγόρευσης του αγωνιστικού εορτασμού της 17 Νοέμβρη

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου : Απόσυρση της απαράδεκτης απαγόρευσης του αγωνιστικού εορτασμού της 17 Νοέμβρη

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου:

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου υπογραφουν το κείμενο που απαιτεί την απόσυρση της απαράδεκτης απαγόρευσης του αγωνιστικού εορτασμού της 17 Νοέμβρη.

Γρηγορης Χαραλαμπίδης (Λαϊκή Συσπείρωση)
Τάσος Οικονόμου (Λαϊκή Συσπείρωση)
Μάνθος Ιμπριάλος (Λαϊκή Συσπείρωση)
Αγγέλικα Σαπουνά (Γαλάτσι από Κοινού)
Νίκος Χωριανόπουλος (Γαλάτσι από Κοινού)
Σπύρος Παναγιωτου (Γαλάτσι ο Τόπος μας)

Το κείμενο αυτό, κατόπιν πρωτοβουλίας του ΚΚΕ, το υπογράφουν χιλιαδες (μέχρις στιγμής) εκπρόσωποι συνδικάτων, και μαζικών φορέων, νομικοί, δημοσιογράφοι, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ευρωβουλευτές, αιρετοί κλπ.

Το κείμενο:

“Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μίαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση.”

Με εκτίμηση,

Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή