Νάσος Ηλιόπουλος: Σκληρή ιδεοληψία της ΝΔ να μη στηρίζει το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος: Σκληρή ιδεοληψία της ΝΔ να μη στηρίζει το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας

Νάσος Ηλιόπουλος: Σκληρή ιδεοληψία της ΝΔ να μη στηρίζει το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό “DIONTV” Κεντρικής Μακεδονίας (Δήμητρα Μακρή & Μιλτιάδης Χαλκίδης)

«Σκληρή ιδεοληψία της ΝΔ να μη στηρίζει το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας – Η πολιτική της ΝΔ μεγαλώνει την ύφεση»

Για «πολιτική σκληρής ιδεοληψίας της κυβέρνησης» με την οποία στέκεται απέναντι στην υγειονομική και την οικονομική κρίση, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “DIONTV” και τους δημοσιογράφους Δήμητρα Μακρή και Μιλτιάδη Χαλκίδη.

«Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο όλοι οι επιστήμονες προέβλεπαν ότι θα έρθει και ότι πιθανώς θα ήταν σφοδρότερο από το πρώτο», τόνισε και σημείωσε ότι «πρώτα απ’ όλα δε στηρίχτηκε στο βαθμό που θα έπρεπε το Εθνικό Σύστημα Υγείας». «Οι έκτακτες δαπάνες που έκανε η κυβέρνηση για το σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, μας φέρνουν στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. με βάση στοιχεία του ΟΟΣΑ, ενώ ταυτόχρονα δεν προχώρησε και στις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σήμερα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, να βρίσκονται στα όριά τους», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας εξηγείται. Ιδεολογικά υποστηρίζει την ιδιωτικοποίησή του. Επομένως, δεν προσλαμβάνει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές γιατί αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα αντισταθούν σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης», σημείωσε.

«Η ιδεοληψία της κυβέρνησης φαίνεται, όμως, και στον τρόπο που γίνεται η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», διεμήνυσε, εξηγώντας ότι «πλέον η κυβέρνηση διπλασιάζει την ημερήσια αποζημίωση των ιδιωτών για τη νοσηλεία περιστατικών covid και μάλιστα θα την καταβάλλει ανεξάρτητα από το αν θα νοσηλεύεται ασθενής η όχι!». «Αντί να επιτάσσει το δημόσιο τον ιδιωτικό τομέα, το δημόσιο επιτάσσεται για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των λίγων», επισήμανε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Άσκησε, ακόμα, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. «Η κυβέρνηση επιμένει να δίνει την επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις που κλείνουν», σημείωσε, «κάτι που αποτελεί στην ουσία ένα ακόμα δάνειο στις πλάτες των επιχειρηματιών». «Την ίδια στιγμή, σε άλλες χώρες της Ευρώπης δίνουν ενισχύσεις, όπως στη Γερμανία, που η κυβέρνηση δίνει στις επιχειρήσεις εστίασης το 70% του περσινού τους τζίρου», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να καλύψει το φετινό Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε αναστολή, με συνολικό κόστος 1,4 δις» τόνισε, αναφερθείς σε σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή. «Αντί για αυτό, όμως, η κυβέρνηση προβλέπει το δώρο να πληρωθεί όχι στη βάση του κανονικού μισθού, αλλά στη βάση των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή», σημείωσε.

«Σε μια συγκυρία που όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, ακόμα και αυτοί που μας είχαν συνηθίσει σε πολιτικές λιτότητας, προτάσσουν την ανάγκη να πέσει χρήμα για να στηριχθεί η πραγματική οικονομία, η κυβέρνηση αρνείται αυτές τις στοχευμένες δαπάνες, βυθίζοντας την ελληνική οικονομία σε ολοένα μεγαλύτερη ύφεση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή