Αποκλειστικές εικόνες από το εσωτερικό του ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι από τον ΠΑΛΜΟ (palmosnews.gr)

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αποκλειστικές εικόνες από το εσωτερικό του ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι από τον ΠΑΛΜΟ (palmosnews.gr)

Σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων μετατράπηκε το Παλαί Γαλατσίου καθώς την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές και λίγο πριν ο «Παλμός» πάρει το δρόμο για το τυπογραφείο (πρωινό Πέμπτης 1ης Οκτωβρίου), πούλμαν γεμάτα πρόσφυγες – μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας κατευθύνθηκαν προς αυτή την αθλητική εγκατάσταση με στόχο να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στέγασης των μεταναστών και προσφύγων ενόψει μάλιστα και του χειμώνα που έρχεται.



«Δεν είμαστε αντίθετοι στη στέγαση των προσφύγων εδώ αλλά έπρεπε να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις» δήλωσε στον «Παλμό» ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος. «Έπρεπε να υπάρχει σχεδιασμός, οργάνωση, και κυρίως συνεννόηση με το δήμο – και τίποτα από αυτά δεν έγινε. Κανείς δεν μας ενημέρωσε, κανείς δεν μας ζήτησε την άδεια για τη μεταφορά των προσφύγων εδώ, κανείς δεν ζήτησε τη βοήθειά μας… και τώρα βλέπουμε ότι μετακινούνται εδώ, σε μια αθλητική ολυμπιακή εγκατάσταση, η οποία δεν μας ανήκει και την οποία διεκδικούμε εδώ και 10 περίπου χρόνια. Τίθονται σοβαρά ζητήματα υγιεινής, σίτισης, ακόμα και ασφάλειας αυτών των ανθρώπων που θα στεγαστούν εδώ, ζητήματα τα οποία όφειλαν οι αρμόδιες αρχές να έχουν επιλύσει πριν αποφασίσουν τη μετακίνηση των προσφύγων εδώ.»


Στο Ολυμπιακό Παλαί θα στεγαστούν συνολικά 1.000 πρόσφυγες, οι οποίοι για ημέρες είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Βικτωρίας. Οι χώροι που θα τους στεγάσουν θα είναι δύο αίθουσες, από 1.200 τ.μ. η κάθε μία, αίθουσες που αποτελούσαν τα προθερμαντήρια του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τις εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων ανέλαβε η ΕΤΑΔ, στη διαχείριση της οποίας ανήκει το ακίνητο. Οι αίθουσες φιλοξενίας διαθέτουν κλιματισμό, ζεστό νερό και τουαλέτες.

Αυτό το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ποιά υπηρεσία θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων. Ο Δήμαρχος Γαλατσίου σε συνομιλία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό κ. Μπαζάλα, τόνισε ότι ο δήμος θα μπορούσε να αναλάβει, αν όχι τη σίτιση όλων, σε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς, αρκεί να τους διατεθούν τα κατάλληλα μέσα σε προσωπικό και υλικά.
Να σημειώσουμε προς χρήση δεν παραχωρήθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Παλαί των 35.000 τ.μ. παρά μόνο οι δύο αίθουσες που αναφέραμε παραπάνω.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή