Μετά 10 χρόνια…

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μετά 10 χρόνια…

Διαβάζω το 15ο κατά σειρά θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Σεπτεμβρίου: «Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου Αποκατάσταση πεζοδρομίων δημοτικών οδών, εργολαβίας 2006». Το θέμα αυτό, αν δεν κάνω λάθος, ψηφίστηκε και ομόφωνα.

Δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την παραλαβή έργου το οποίο πραγματοποιήθκε 10 χρόνια πριν! Βάσει των κείμενων διατάξεων η παραλαβή μπορούσε να γίνει μέχρι και 15 μήνες μετά την ολοκληρωση του έργου. Στην ουσία η μεταχρονολογημένη αυτή παραλαβή είναι τελείως τυπική διότι ούτε έγινε ούτε θα μπορούσε να γίνει κανένας ουσιαστικός έλεγχος για την ποιότητα κατασκευής του έργου.
Αυτό δυστυχώς είναι συνήθης πρακτική για τη δημόσια διοίκηση. Για το φαινόμενο αυτό είχα γράψει και στο παρελθόν με αφορμή την παραλαβή της πλατείας Απειράνθου – Βενιζέλου από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, η οποία πλατεία (ο Θεός να την κάνει πλατεία!) είχε κατασκευαστεί επί διοίκησης Κυριάκου Τσίρου.
Βέβαια υπάρχουν ακόμα χειρότερες και πιο τραγελαφικές καταστάσεις για αυτό το θέμα σ’όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και σε όλη την Ελλάδα. Η μαρίνα, για παράδειγμα, στην Ιτέα Φωκίδος, η οποία κατασκευάστηκε το 1990, δεν έχει παραληφθεί ακόμα! Μετά βέβαια από 25 χρόνια χρήσης έχει υποστεί τόσο σοβαρές ζημιές που για να αποκατασταθούν χρειάζεται άλλος ένας προϋπολογισμός.
Ποιός θα βάλει τέλος σ’αυτή την αμαρτωλή κατάσταση των δημοσίων έργων; Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις του Δημοσίου που πρέπει να γίνουν, κ. Πρωθυπουργέ, και χωρίς τον μπαμπούλα του μνημονίου και της τρόικας.

———————————————————————————————————————–

Συζήτηση  στο πόδι…

… μεταξύ του προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γιάννη Βερούλη και του προέδρου της Αθλητικής Ένωσης Γαλατσίου Τάσου Πασπάλα.
– Βερούλης: Θέλω να μου δώσεις 2 ώρες τη βδομάδα στο Κλειστό.
– Πασπάλας: Δεν γίνεται, Γιάννη μου. Δεν μου περισσεύει ούτε λεπτό!
– Βερούλης: Μα είναι ανάγκη, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν 2 ώρες!
– Πασπάλας: Γιάννη μου, ξέχασέ το! Οι ώρες που έχω δεν φτάνουν ούτε για τις δικές μου ανάγκες.

(Με συγχωρείς, Γιάννη μου, αλλά αν ήμουν εγώ δήμαρχος, θα ζητούσα την παραίτησή σου. Είναι δυνατόν να διοικείς το Νομικό Πρόσωπο στη δικαιοδοσία του οποίου είναι το κλειστό γυμναστήριο και να ζητάς ρουσφέτι από αυτόν στον οποίο εσύ το έχεις παραχωρήσει και μάλιστα δωρεάν για ορισμένη χρήση;)

————————————————————————————————————————

Στη Ν.Δ. ψάχνουν το νέο αρχηγό του κόμματος και απ’ό,τι λέγεται ψάχνουν για έναν αντι-Τσίπρα. Να θυμίσω ότι τα ίδια ακριβώς έκαναν οι Nεοδημοκράτες και το 1990. Τότε έψαχναν για τον αντι-Ανδρέα και βρήκαν τον Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα της εκλογής του οποίου στην ηγεσία της Ν.Δ. ήταν να ξαναγίνει ο Ανδρέας πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει για άλλα 11 χρόνια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή