Με τον αυθορμητισμό της πένας του Αντώνη Χατζηνικόλα

• ΛΕΣ;

Στον ουρανό οι άσπρες πούδρες απλωμένες,
στο διάστημα που σου υποσχέθηκαν μπουρίνια, μέσα σε πεντακάθαρο στερέωμα,
φορτισμένο απο ήλιο Ελληνικό,
πάνω απο την γειτονιά σου,
σκορπισμένα τετράγωνα από αεροπλάνα άγνωστα,
να πιάνεις τον εαυτό σου να μονολογεί :
«Λες;… Είναι ο άνθρωπος που φταίει;..
Λες;… Ειναι το νερό που πίνεις και που ρέει,
ή όλα αυτά, τα πάνω, κάτω, γύρω, υπαίτια
για τα συμβάντα στου ουρανού τα σπρέυ,
τόση φτώχεια, τόση πείνα, τόσοι πόλεμοι,
τόσα πειράματα, τόση εθνική καταστροφή,
εγώ σαν όλους τους άλλους, ήρεμος, ήρεμος…
Δεν θυμώνω πιά, δεν βλέπω κανέναν απ’όλους, μεσα, εξω απ’την χωρα να θυμώνει πιά, λές;…»

• ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Δύναμη ειναι να επιβάλεις Δουβλίνο 2 στους εταίρους σου κι εσύ να αποκαλείς έκτακτη διαφοροποίηση γιατί το μπορείς…
Δύναμη είναι να επιβάλεις τις εταιρείες σου στους εταίρους κι εσύ να αναγκάζεις να κλείσουν οι δικές τους γιατί μπορείς…
Δύναμη είναι οι εταιρείες σου να κάνουν απατεωνιές, κλεψιές, εις βάρος των εταίρων σου και μετά να χαμογελάς, να ζητάς συγνώμη, να πληρώνεις ενα πρόστιμο, που πιθανόν, από νωρίς το υπολόγισες και να το πληρώνεις χωρίς ηθικές ευθύνες…
Δύναμη είναι να πείθεις τους εταίρους σου να βάζουν το χρήμα στις τράπεζες σου και να τους επιβάλεις έλεγχο κεφαλαίων.
Δύναμη είναι να δέχονται οι εταίροι τα δάνεια, να υπογράφουν τις απαιτήσεις σου και εσύ να βρίσκεις λάθη στις εργασίες τους.
Δύναμη είναι να έχεις παγκόσμιο έλεγχο και έρευνες ώστε να σχεδιάζεις την αυριανή μέρα, για σένα και τους συναιτέρους σου, οι υπόλοιποι εταίροι να παίζουν τοπικό σκάκι μέσα στο σπιτι τους.
Αδυναμία είναι να κλείνεις τα μάτια, να μην ψηφίζεις, την ζωή να την αφήνεις στην μοίρα και στην τύχη που σου υπόσχονται, εσύ απλά να αποδέχεσαι το καθημερινό φαΐ που σου επιβάλουν.

• ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΙΛΩ, ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ Ή ΟΧΙ…

Ρώτησαν εάν είχα να μιλήσω για το μέλλον της επικοινωνίας με τους εταίρους βαρβάρους τι θα έκανα;
Θα μιλούσα στην Ελληνική μου, μητρική μου γλώσσα και κάποιος διερμηνέας δικός μας ή δικός τους θα μετέφερε το μήνυμα μεταξύ μας η θα μετέφερα το μήνυμα μου ο ίδιος με τα λίγα λόγια που γνωρίζω στην γλώσσα τους και θα φρόντιζα κάθε μέρα να δυναμώνω την γνώση μου σε αυτήν;..
Σε άλλους καιρούς θα έκανα το πρώτο, στους καιρούς αυτούς, που ο προφορικός λόγος δεν εχει την πρέπουσα θέση που του αρμόζει, καλό είναι να δείχνουμε την προσπάθεια μας για επικοινωνία με καθε κόστος, χωρίς ρίσκο να παρερμηνεύουν και το «φταίξιμο» να περνάει στις πλάτες των διερμηνέων, με τον φόβο κακής χρήσεως των εργαλείων σταθερών, προς την Ειρηνική, αρμονική, δημιουργική, συμφωνία αμφοτέρων των πλευρών.
Τα γραπτά που συνυπογράφονται απο τις δυο μεριές είναι αυτά που μετρούν στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και το βάρος στις αναλογίες δυνάμεων ειναι τεράστιο και ανισομερές, έχω πολύ δρόμο, να πετύχω τους στόχους μου και χρόνο πολύ να κατανοήσω την γλώσσα των συνομιλητών μου που εμπλουτίζουν την γνώση τους με νέες λέξεις αμφιβόλου επαλήθευσης νόησης.

• ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΡΟ, ΑΛΜΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Άρα υπήρχαν, υπάρχουν και μπορούν να αναπτυχθούν διάφορες μορφές ζωής σε αυτόν.
«Καταλάβατε λοιπόν ποσό σημαντικό ειναι αυτο για την ανθρωπότητα…»
«Να ρωτήσω ποσό μεγαλύτερος ειναι ο πλανήτης Άρης απο την Γη;!…»
«Ο Άρης ειναι ο μισός σε όγκο απο την Γή, ειναι μικρότερος απο την Γή.»
«Για δες απο τότε που πήγαινα σχολείο και απο την εποχή που μας φόβιζαν με τα επιθετικά πράσινα πλάσματα, πόσο “μπήκε”…»
Αυτά να βλέπουν κάποιοι αγράμματοι που παίζουν τους καθηγητές και διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις χρόνια πολλά και φοβίζουν τους Λαούς…
Φυσικά οι ενδείξεις ζωής στον πλανήτη Άρη με κακό τρόπο ή με καλό, με αισιοδοξία ή απαισιοδοξία ήταν γνωστή από πολύ παλιά στο μυαλό μας. Το ερώτημα είναι γιατί σιγά σιγά, λίγο λίγο ανακοινώνουν τέτοιου είδους αληθειες. Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε πόσα περισσότερα μας κρύβουν οι εξουσιαστές του πλανήτη…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή