Κ.Αρσένης: Έστω και καθυστερημένα η κυβέρνηση νομιμοποιεί τα φάρμακα για τη θεραπεία των ασθενών από κορωνοϊό

Ανακοίνωση ΜΕΡΑ25 :
Χαίρομαι που έστω και τόσο καθυστερημένα και μετά από την κατάθεση επίκαιρης ερώτησής μου την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθέτηση της εισαγωγής στη χώρα μας των φαρμάκων για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Με διαδικασία κατεπείγοντος συζητείται αυτήν τη στιγμή στη Βουλή σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19», όπου στα άρθρα 6 και 7 νομοθετείται πλέον διαδικασία χορήγησης φαρμάκων σε νοσούντες από τον κορωνοϊό και διαδικασία αποστολής φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες και ασθενείς που βρίσκονται σε περιορισμό, δηλαδή σε αρχικό στάδιο. Και η εσπευσμένη ψήφιση θα προηγηθεί της συζήτησης της επικαιρης μου ερώτησης μου το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου.
Όταν στις ΗΠΑ, ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Αρχή Έγκρισης Φαρμάκων FDA έχει εγκρίνει το ένα από τα δύο φάρμακα και προετοιμάζεται η έγκριση του δεύτερου φαρμάκου, όταν αντίστοιχες εγκρίσεις δόθηκαν και από τον Καναδά, είναι τουλάχιστον επιβεβλημένη η σχετική κυβερνητική επιλογή. Στα φάρμακα θεραπείας του κορωνοϊού επαφίεται η ελπίδα θεραπείας των νοσούντων, πριν φτάσουν στις ΜΕΘ.
Όπως αναφέρω και στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, «εδώ και έναν μήνα, πάνω από 100 οικογένειες θρηνούν καθημερινά συνανθρώπους μας, λόγω του κορωνοϊού. Θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να επέλθουν ουσιαστικά αποτελέσματα με το εμβόλιο. Όσο δεν είναι διαθέσιμα φάρμακα για τον κορωνοϊό, θα συζητάμε για συνεχείς επαν-εμβολιασμούς με σοβαρό κόστος για το κράτος και κόπωση της κοινωνίας».
Τώρα που η κυβέρνηση προχωρά με το φάρμακα, ελπίζω να προχωρήσει και με τις απαραίτητες κατασκευές ΜΕΘ, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, την επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Πήγαινε στην κορυφή