Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά την πανδημία»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά την πανδημία»

Με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος απαντά στα «fake news» όπως τα χαρακτηρίζει αναφορικά με το ότι το Γαλάτσι περιλαμβάνεται στους «κόκκινους» δήμους. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Σίγουρα δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, αλλά δεν είναι και ώρα για επικοινωνιακές τρικλοποδιές.
Δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανέναν να «εκμεταλλευτεί» μικροπολιτικά την πανδημία και μάλιστα διασπείροντας fake news για την ίδια του την πόλη επιχειρώντας να πανικοβάλλει τους συμπολίτες του…
Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:
Ο Δήμος μας ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στους «κόκκινους» δήμους με αυξημένα θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Όσα ΜΜΕ λανθασμένα ανέφεραν κάτι τέτοιο, μάλλον παρασύρθηκαν από το γεγονός ότι υπαγόμαστε διοικητικά στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών που συνολικά έχει κριθεί «κόκκινος».
Όσοι έσπευσαν, όμως, να το αναπαράγουν, φοβάμαι ότι δεν είναι εξίσου δικαιολογημένοι. Όφειλαν έστω να ελέγξουν την πληροφορία. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Οι συμπολίτες μας περιμένουν πολλά από όλους τους εκπροσώπους τους, ακόμα κι από όσους έχουν στείλει στην αντιπολίτευση. Απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021, συνολικά στον Δήμο Γαλατσίου κατεγράφησαν μόνο 31 κρούσματα κι αυτό μας καθιστά έναν από τους λιγότερο επιβαρυμένους επιδημιολογικά δήμους της Αττικής.
Συγκεκριμένα, η αναλογία ανά 100.000 κατοίκους είναι 2,90 κρούσματα ημερησίως στο Γαλατσι, ενώ η αντίστοιχη αναλογία συνολικά για τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών είναι πάνω από 60% μεγαλύτερη (4,66 κρούσματα ημερησίως).
Σε μια Αττική όπου φυσικά κανείς Δήμος δεν είναι αποκομμένος από τους άλλους, για να επιτύχουμε μέχρι σήμερα οι Γαλατσιώτισσες και οι Γαλατσιώτες αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο, ακόμα και με μέτρα που ορισμένες φορές ήταν αντιδημοφιλή.


Ήμασταν ο πρώτος Δήμος στη χώρα που πήρε σκληρά μέτρα από την αρχή της πανδημίας, συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης:

– Πρώτος στη χώρα ο Δήμος μας, για να προστατεύσει ιδίως τις ευπαθείς ομάδες, εφάρμοσε τηλεργασία για τους υπαλλήλους άνω των 55, ενώ έκλεισε τα ΚΑΠΗ, το Γυμναστήριο Γυναικών, τους χώρους καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι». Επίσης δεν πραγματοποιήσαμε θερινό και χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ.
– Ήμασταν οι πρώτοι που επισκέφτηκε ο ΕΟΔΥ για μαζικό έλεγχο με rapid tests. Θα επαναληφθεί η διαδικασία με γνώμονα την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ συμφωνα με την πορεία των κρουσμάτων τον σχεδιασμό μας . Δεν κάνουμε tests για επικοινωνιακούς λόγους παρά μόνο για λόγους ουσίας.
– Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους στη χώρα που με δικά τους έξοδα πραγματοποιούν δωρεάν rapid tests σε σειρά κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες τεστ.
– Αυτή τη στιγμή, με το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, ο Δήμος μας κάνει δωρεάν rapid tests σε μέλη της σχολικής κοινότητας, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Είναι αυτονόητο ότι δεν επιτρέπεται να εφησυχάζουμε. Κι εμείς έχουμε μάθει να μην μιλάμε την ώρα της μάχης, αλλά σεμνά και ταπεινά να κάνουμε την δουλειά μας γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά και όχι πίσω μας όπως πιστεύουν μερικοί.
Ο μόνος λόγος που αναγκάστηκα τώρα να τοποθετηθώ, είναι για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην δημιουργούνται για την πόλη μας λανθασμένες εντυπώσεις.
Και βέβαια, με την ευκαιρία απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μας και τονίζω για άλλη μια φορά ότι είναι ανάγκη να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Άλσος Βεΐκου.
#μενουμεασφαλεις και θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί!
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κοινωνική Υπηρεσία: 2102222011
Τμήμα Παιδείας: 2132055328 & 2132055407
Γραφείο Δημάρχου: 2132055335 & 2132055336

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή