Αποτελέσματα εξέτασης rapid test στον Δήμο Μαραθώνα

Δήμος Μαραθώνος
Αποτελέσματα εξέτασης rapid test στον Δήμο Μαραθώνα

Στον δειγματοληπτικό έλεγχο των drive through rapid test αντιγόνου Covid-19 των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στη Νέα Μάκρη, διενεργήθηκαν συνολικά 427 δωρεάν rapid test. Ήταν όλα αρνητικά.

Η συμμετοχή των κατοίκων του Δήμου μας, ήταν μεγάλη. Οι υγειονομικοί τους εξέτασαν μέσα στα οχήματά τους δωρεάν και με ασφάλεια. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10.00 και ολοκληρώθηκε στις 14.45.
Οι περισσότεροι έλαβαν μέσα σε σύντομο χρόνο, κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας, μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο τους ενημέρωνε ότι είναι αρνητικοί στον ιό. Να σημειώσουμε ότι και όσοι δεν έλαβαν μήνυμα, είναι επίσης αρνητικοί.

«Με χαρά πληροφορήθηκα ότι το σύνολο των test ήταν αρνητικό, γεγονός που σημαίνει ότι, παρά το ότι ο έλεγχος ήταν δειγματοληπτικός, ο Δήμος μας είναι καθαρός. Αυτό δείχνει την ατομική υπευθυνότητα των κατοίκων απέναντι στον ιό. Φέτος, πολλοί συμπολίτες μας στερήθηκαν τις γιορτές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, άλλοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους και πολλοί αναρωτιούνται αν θα καταφέρουν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους. Όλοι όμως έχουν αντιληφθεί ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού, οφείλουμε να προστατευθούμε. Μια τέτοια εικόνα ατομικής ευθύνης μας έδειξε η χθεσινή διαδικασία.
Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στον ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας να προστατέψουμε τον Δήμο μας. Είναι μια καλή είδηση για εμάς αλλά η ατομική υπευθυνότητα που έχουμε δείξει όλοι μας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να περάσει η πανδημία. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς » δηλώνει ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή