Δήμος Πόρου: Έργα ασφαλτόστρωσης και αναβάθμισης του δικτύου μεταφοράς ύδρευσης

Δήμος Πόρου
Δήμος Πόρου: Έργα ασφαλτόστρωσης και αναβάθμισης του δικτύου μεταφοράς ύδρευσης

Με την ολοκλήρωση του 2020 και την έλευση της νέας χρονιάς, ο Δήμος Πόρου παρουσίασε ορισμένα σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν το 2020 από τον Δήμο.  Τα έργα αυτά, τα οποία αφορούν σημαντικές πτυχές της δραστηριότητας του Δήμου (υποδομές, διοίκηση, κοινωνικές υπηρεσίες).

1. Έργα αναβάθμισης του δικτύου μεταφοράς ύδρευσης:


Σε συνέχεια του σημαντικού έργου αντικατάστασης των αγωγών μεταφοράς ύδατος από τον κάμπο της Τροιζήνας που ολοκληρώθηκε το 2019 με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής (π/υ 3.200.000€), ο Δήμος Πόρου πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2020 δύο σημαντικές εργολαβίες, συνολικού κόστους 32.955€, για την αντικατάσταση σωληνώσεων και συνδεσμολογίας στη Μεγάλη Σκάλα του Γαλατά και στην πλατεία Κορυζή στον Πόρο, ενώ δημοπρατήθηκαν τα έργα τηλεμετρίας δικτύου και υδρομετρητών, π/υ 1.061.205€ (χρηματοδότηση ΕΣΠΑ) και 2.022.669€ (χρηματοδότηση Φιλόδημος) αντίστοιχα.

2. Έργα ασφαλτόστρωσης:
Ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης της οδού από Φούσα έως Ναό Ποσειδώνα και προς την κατασκήνωση, καθώς και της οδού από το Λύκειο μέχρι το Κ.Ε. Πόρος. Το έργο εκτελέστηκε με χρηματοδότηση 227.368€ (π/υ 415.000€) της Περιφέρειας Αττικής.

3. Αναβάθμιση υποδομών κοινωνικών υπηρεσιών:
Με χρηματοδότηση ύψους 56.880€ που εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ, αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν νέοι σύγχρονοι εξοπλισμοί και μηχανήματα στο Πολυδύναμο Ιατρείο, στο Δημοτικό Φυσιοθεραπευτήριο, στον Παιδικό Σταθμό και στο Κ.Δ.Α.Π.

4. Αποκατάσταση αλτανών περιοχής Πούντας:
Με εργολαβία και εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, αποκαταστάθηκαν και βάφτηκαν οι αλτάνες, τα σκαλιά, οι ράμπες και τα ιστορικά κειμήλιά (κανόνια, άγκυρες) στην παραλιακή ζώνη της Πούντας μέχρι τον Σταυρό. Την ίδια στιγμή, υπογράφτηκε η σύμβαση για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση όλων των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής (από το μέτωπο των ιδιοκτησιών έως τη θάλασσα) και αναμένονται πλέον οι εγκρίσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

5. Δημιουργία νέων χώρων διοίκησης στο Δημαρχείο:
Μια ακόμα σημαντική κίνηση προς την εξοικονόμηση πόρων, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και την αύξηση αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου αποτελεί η μεταστέγαση της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών στο ισόγειο του Δημαρχείου, στον χώρο που στο παρελθόν λειτουργούσαν τα ΕΛΤΑ. Τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται επίσης η μεταστέγαση και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (θα συστεγαστεί με την Πολεοδομία), καθώς και η μεταστέγαση του Γραφείου Προμηθειών στον όροφο του κτηρίου, ώστε όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Οικονομικών να βρίσκονται πλέον στον ίδιο χώρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή