Δημήτρης Τζανακόπουλος : Αν δεν αντιστραφεί η πολιτική της κυβέρνησης, η πανδημία θα αφήσει πίσω κοινωνικά συντρίμμια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Τζανακόπουλος : Αν δεν αντιστραφεί η πολιτική της κυβέρνησης, η πανδημία θα αφήσει πίσω κοινωνικά συντρίμμια

Συνέντευξη του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr (Βασίλης Σκουρής)

Για «ολοκληρωτική, στρατηγικού χαρακτήρα αποτυχία τόσο στην διαχείριση της πανδημίας όσο και στην οικονομία», κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

«Πέρα από την πλήρη αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας στο υγειονομικό επίπεδο, στην οικονομία η κρίση αξιοποιήθηκε για μια μεγάλη επίθεση στην εργατική τάξη και μια προσπάθεια αναδιανομής πλούτου και ισχύος υπέρ του κεφαλαίου», σημειώνει, δίνοντας ως παραδείγματα τον πτωχευτικό κώδικα, τα εξαιρετικά περιορισμένα μέτρα στήριξης, τις ρυθμίσεις ελαστικοποίησης της εργασίας, την εξίσωση των κολλεγίων με τα ΑΕΙ αλλά και «την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του επικουρικού πυλώνα της ασφάλισης».

«Αν λοιπόν δεν υπάρξει άμεση αντιστροφή αυτών των πολιτικών», υπογραμμίζει ο Δ. Τζανακόπουλος, «η πανδημία θα αφήσει μια ύφεση μη αναστρέψιμη, εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, φτωχοποιημένους εργαζόμενους, δεκάδες χιλιάδες λουκέτα».

Επισημαίνει, ακόμα, ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν «ένας ανασχηματισμός με ακροδεξιά αλλά και αντεργατική σφραγίδα: με τον κ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να επιδιώξει να κάνει πράξη την στρατηγική των διοικητικών μέτρων ώστε να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά αλλά και τον κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Εργασίας για να ξεπουλήσει τον επικουρικό πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης στο άψε σβήσε όπως έκανε με την Ολυμπιακή».

Τονίζει ότι ο κύκλος φθοράς στον οποίο έχει μπει η κυβέρνηση είναι «μη αναστρέψιμος» και θέτει ως στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να μετατρέψει το κύμα δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβέρνηση «σε αίτημα για την αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση».

Τέλος, τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες για τη συμπόρευση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης με βάση τα κάθε φορά επίδικα στο κοινοβούλιο αλλά και τους κοινωνικούς αγώνες». «Εκεί κρίνεται το κάθε κόμμα και όχι στις αφηρημένες διακηρύξεις», καταλήγει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή