Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – μετανάστες

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – μετανάστες


ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ & ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ – ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η αξιοποίηση υπαρχόντων υποδομών – όπως το ΠΑΛΑΙ – για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων δε μπορεί να είναι μόνιμη λύση. Χρειάζεται όμως άμεσα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ταυτόχρονα πρέπει να ενταθεί η πίεση προς την κυβέρνηση για να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να φτάσουν εκεί που επιθυμούν. Να ναυλωθούν απαευθείας πτήσεις με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ από τα νησιά, να δρομολογηθούν τρένα ή λεωφορεία από τον Πειραιά προς τις χώρες προορισμού των προσφύγων. Να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες σχετικά με τη διάσωση, καταγραφή – ταυτοποίηση, την περίθαλψη και τη μετακίνηση των προσφύγων.
Καλούμε όλα τα σωματεία & τους φορείς της πόλης μας, όσους μπορούν να συμβάλλουν από το υστέρημά τους, να συγκεντρώσουμε διάφορα είδη, απαραίτητα για την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στο ΠΑΛΑΙ: Εμφιαλωμένο νερό, γάλα μακράς διάρκειας, πάνες και μωρομάντηλα, χαρτί υγείας & κουζίνας, κονσέρβες, μπισκότα, φρυγανιές και παξιμάδια, παιδικά παιχνίδια, κουβέρτες, σεντόνια κλπ.
Κανένας δε μπορεί να μένει αδιάφορος μπροστά στο δράμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που φτάνουν στη χώρα μας εκδιωγμένοι από τις χώρες τους από τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την ανέχεια που προκαλούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, με τη συνενοχή και στήριξη και των ελληνικών κυβερνήσεων. Κανένας δε μπορεί να μένει ασυγκίνητος από τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά, τις μανάδες με μωρά στην αγκαλιά, τους ναυαγούς, την άγρια καταστολή που δέχονται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών, την άγρια εκμετάλλευση που υπόκεινται από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων. Χρειάζονται τη συμπαράστασή μας, την ταξική μας αλληλεγγύη.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που με κίνδυνο της ζωής τους φτάνουν στη χώρα μας, θέλουν να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γιατί δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διευκολύνουν τη μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους.
Η ΕΕ εκτός από θύτης και υπαίτιος για το προσφυγικό κύμα, φροντίζει να δεχτεί μόνο όσους πρόσφυγες χρειάζονται τα μονοπώλια των χωρών της ως φτηνό εργατικό δυναμικό.
Κατά τα άλλα, ενισχύουν την καταστολή στα σύνορα και διατηρούν σε ισχύ τον αντιδραστικό κανονισμό του Δουβλίνου που οδηγεί σε συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα και άλλες χώρες υποδοχής.
Η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της πόλης μας, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εκατοντάδες πρόσφυγες – μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο Ολυμπιακό Ακίνητο (ΠΑΛΑΙ) Γαλατσίου, χωρίς καν να έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες υποδομές για να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Στη Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου, Αρτέμιδος 8, καθημερινά 6.30 μ.μ. – 9μ.μ.

Πήγαινε στην κορυφή