Έτσι θα λειτουργούν τα καταστήματα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

ΕΛΛΑΔΑ
Έτσι θα λειτουργούν τα καταστήματα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Με σημαντικές αλλαγές θα λειτουργούν από σήμερα τα καταστήματα, βάσει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τους κανόνες που φέρνει η νέα ΚΥΑ, όλα τα καταστήματα – πλην αυτών που παρέχουν βασικά αγαθά, όπως τα σούπερ μάρκετ – θα είναι κλειστά το Σάββατο. Και τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, καθώς και οι φούρνοι, σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα μπορούν να είναι ανοιχτά το Σάββατο μέχρι τις 17:00.

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και στις «κόκκινες» περιοχές, έως τις 15 Φεβρουαρίου τα καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και τα βιβλιοπωλεία δεν θα μπορούν να λειτουργούν με το click in shop (δηλαδή με τους καταναλωτές να επιλέγουν προϊόντα εντός του καταστήματος). Για όλες τις κατηγορίες καταστημάτων επανέρχεται το click away και το σύστημα αυτό αφορά μόνο τις καθημερινές.

Επιπλέον, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ συνεχίζουν να λειτουργούν με τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Πέρα από τα καταστήματα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε διευκρινίσεις για τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα και τις μετακινήσεις εντός νομού. Στην οδηγία αναφέρεται:

«Προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των πολιτών γνωρίζουμε ότι, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και πρατήριων καυσίμων ισχύει όπως προβλέπεται από τις ειδικότερες διατάξεις που ρυθμίζουν τη λειτουργία τους και δεν επηρεάζεται από την απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει ανά περιοχή».

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας επισημαίνεται ότι δεν υφίστανται απαγορεύσεις διαδημοτικού επίπεδου για τις μετακινήσεις εντός της ίδιας περιφέρειας.

Πήγαινε στην κορυφή