Αναρτήθηκαν οι πίνακες για Κοινωφελή Εργασία

ΕΛΛΑΔΑ
Αναρτήθηκαν οι πίνακες  για Κοινωφελή Εργασία

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, οι πίνακες του Προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας 2015». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015:

Α) Τον Προσωρινό Πίνακα του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015, για 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε Επιβλέποντες Φορείς, ο οποίος περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 5 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 5/2015.
Β) Τον Πίνακα Αποκλειομένων στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος.
Η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης: α) τη σειρά κατάταξής τους στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων ή β) σε περίπτωση αποκλεισμού τους στον Πίνακα Αποκλειομένων, το λόγο για τον οποίο αποκλείστηκαν.
Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των ανωτέρω Πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό).
Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης προανήγγειλε δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης που αφορούν 65.000 άνεργους, συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί πρόσκληση για δράσεις εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, με δυνητικά ωφελούμενες μικρές και πολύ μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και με στόχο να επιτευχθεί στροφή του κλάδου προς πιο ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης.
Θα παρουσιαστεί επίσης δράση για την ανάπτυξη της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας με έμφαση στα καινοτόμα σχέδια και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, η οποία θα αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Εντός του 2015, θα υπάρξει κι η πρώτη δράση της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας, ενός τομέα που ακμάζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στη χώρα μας κάνει τα πρώτα του βήματα.
«Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, θα ενεργοποιήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της ενίσχυσης της σύστασης και της λειτουργίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων», ανέφερε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή