Δήμος Γαλατσίου: Ανοιχτή η αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» και τσουβάλια με αλάτι στο Δημαρχείο ενόψει του χιονιά

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Γαλατσίου ενόψει του κύματος κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ», που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική μέσα στις επόμενες ώρες. Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος έχει ενεργοποιήσει από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, ώστε σε περίπτωση χιονόπτωσης στην Αττική, να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, καθώς η πόλη μας έχει έντονες κλίσεις εδάφους και θα χρειαστεί να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις.

Στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) υπάρχουν τσουβάλια με αλάτι για όποιον πολίτη ενδιαφέρεται να έρθει να παραλάβει, ενώ όσοι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Γραφείο Δημάρχου (2132055335 και 2132055336),  ώστε να μεταφερθούν τσουβάλια με αλάτι εκεί όπου χρειάζεται.

Ήδη έχει τεθεί σε επιφυλακή το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος – Ποιότητας Ζωής και Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβλήματα σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης ή παγετού.

Σημειώνεται ότι η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του Δημαρχείου, λειτουργεί ως θερμαινόμενος χώρος για την προστασία από το κρύο των πολιτών που το έχουν ανάγκη, και πριν από την είσοδο πραγματοποιείται θερμομέτρηση και τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena .

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι της πόλης μας μπορούν να επικοινωνήσουν με:

Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου : 213-2055335 και 213-2055336 (14/2 μετά τις 15:00)

Τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κ Γιώργο Μαρκόπουλο – τηλ. 6979977781

Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας,

κ. Στάθη Μπριόλα – τηλ. 6947737050

Τον υπάλληλο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας,

κ. Γιάννη Σιώτα – τηλ. 6944223749

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή