ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙ

Πως διαμορφώνονται η κατάσταση και οι ανάγκες σήμερα

Ο Δήμος Γαλατσίου από την 1η Οκτωβρίου που εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) έχει μεριμνήσει για την καθαριότητα, την υγιεινή και τον εξαερισμό του χώρου. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πως το ΠΑΛΑΙ δεν αποτελεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αλλά χώρο παραμονής τους έως ότου είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά, γι’ αυτό και ο αριθμός των προσφύγων αυξομειώνεται σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμος Γαλατσίου είναι σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, συνεργάζεται και συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλισθεί η υγεία των φιλοξενούμενων προσφύγων. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί του Κόσμου, καθώς και ομάδες εθελοντών παιδιάτρων και παθολόγων από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ελέγχουν, φροντίζουν και καταγράφουν την υγεία των προσφύγων, στο ιατρείο που διαμορφώθηκε στο ΠΑΛΑΙ ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό, διασφαλίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και παρέχοντας ιατρική περίθαλψη, όπου είναι απαραίτητη. Όλα τα μικρά παιδιά και οι έγκυες, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία Αγλαΐα Κυριακού και Αγ. Σοφία Παίδων, παρακολουθούνται καθημερινά και αν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους εθελοντές γιατρούς στο ΠΑΛΑΙ μεταφέρονται στο νοσοκομεία μέσω του 166.

Επίσης, το ζήτημα της σίτισής τους έχει λυθεί οριστικά καθώς εξυπηρετούνται πρωί-μεσημέρι-βράδυ από το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Γαλατσίου, τα συσσίτια της αεροπορίας και του ναυτικού, αλλά και από μεγάλες εθελοντικές οργανώσεις, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ώστε κανένας πρόσφυγας που φιλοξενείται στο χώρο να μην βρεθεί χωρίς φαγητό. Ήδη διανεμήθηκαν 1500 υπνόσακοι και σε όσους φεύγουν δίνεται πάντα μια τσάντα τρόφιμα για το επόμενο δύσκολο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.
Φυσικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συνεχή βοήθεια των εθελοντών και την προσφορά των πολιτών και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.
Παρ’ όλα αυτά οι μεταβαλλόμενες ανάγκες επί του παρόντος καθιστούν αναγκαία τα κάτωθι:
Γάντια
Μάσκες
Βεντούζες WC
Λάστιχα πατώματος

Αντιεμετικά
Αντιβιώσεις ενηλίκων
Fucidin
Γλωσσοπίεστρα
Ριζάλευρα
Κονσέρβες ψαριού

Σακίδια ώμου
Σακίδια Ταξιδιού
Αθλητικά παπούτσια (Νο.42)
Σημειώνεται εδώ ότι έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες σε ρουχισμό και γι’ αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΟΥΧΑ.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν οδοντιατρικές εξετάσεις από εθελοντές οδοντίατρους σε όλους τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ΠΑΛΑΙ. Παρακαλούνται όσοι οδοντίατροι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στη δράση αυτή να επικοινωνήσουν με τον κ. Κουνάνη Ελευθέριο – Φραγκίσκο στο τηλ. 6977650564.

Πήγαινε στην κορυφή