Μόνο τα μέλη του κόμματος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μόνο τα μέλη του κόμματος

Τσίρκο Μedrano έχει καταντήσει η Ν.Δ. Τη στιγμή που θα έρπεπε να υπάρχει στη Βουλή ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, αυτοί σφάζονται για τα 2-3 ευρώ της ψηφοφορίας, το ποσό δηλαδή που θα στοιχίζει το εισιτήριο εισόδου στο εκλογικό κέντρο για όσους θέλουν να ψηφίσουν για τον επόμενο αρχηγό.

Αλήθεια, τι εφεύρεση κι αυτή; Όποιος γουστάρει, όπου κι αν ανήκει πολιτικά, πληρώνει 2 ευρώ και ψηφίζει! Πολιτική επιλογή με συνείδηση δηλαδή.

Το «φρούτο» αυτό, της απευθείας εκλογής του αρχηγού του κόμματος από το λαό, το εφάρμοσε πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο στην πρώτη εκλογή του, σύμφωνα με τους τότε επιτελείς του, τον είχαν ψηφίσει πάνω από 1.000.000 πολίτες. Στο Γαλάτσι τότε είχαν στηθεί δύο εκλογικά κέντρα (Βεΐκου το ένα, Παπαφλέσσα το άλλο) κι αν θυμάμαι καλά, είχαν ψηφίσει 5.000 πολίτες. Δεν λέω Γαλατσιώτες γιατί ψήφιζε όποιος πέρναγε απ’έξω. Και δεν είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί ήταν ΠΑΣΟΚ.

Ποιός εγγυάται ότι σε μια τέτοια διαδικασία εκλογής δεν μπορούν να υπάρξουν παρεμβάσεις τρίτων και αλλοίωση του αποτελέσματος; Μήπως πρόκειται να γίνει έλεγχος αν αυτοί που θα ψηφίσουν είναι Έλληνες ψηφοφόροι με το δικαίωμα εκλογής; Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει σε μια τέτοια διαδικασία. Και τι σημαίνει «φίλοι του κόμματος»;

Η εκλογή του προέδρου ενός κόμματος είναι ύψιστη εσωκομματική διαδικασία και πρέπει να συμμετέχουν μόνο τα μέλη του κόμματος.

Στη Γερμανία, εκτός της εκλογής του προέδρου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τα άλλα κόμματα απευθύνονται πολύ συχνά στα μέλη τους για να εκφράσουν την άποψή τους για διάφορα ζητήματα. Όπως έγινε τελευταία με τη συνεργασία Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών.

Η διαδικασία εκλογής προέδρου που πρόκειται να ακολουθήσει η Ν.Δ. είναι λανθασμένη κι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ό,τι κι αν λένε τώρα οι τέσσερις υποψήφιοι, σίγουρα θα αμφισβητηθεί από τους ηττημένους. Η πιο σωστή διαδικασία εκλογής προέδρου είναι μέσα από το συνέδριο. Αυτό που έπρεπε να είχε δεχθεί και η Ντόρα το 2009. Αντί αυτού, παρασύρθηκε από τον Αβραμόπουλο και δέχθηκε η εκλογή να γίνει απ’ευθείας από το λαό και φυσικά έχασε. Και ήταν μια ήττα η οποία είχε αντίκτυπο στην πορεία, όχι μόνο της Ν.Δ., αλλά και της χώρας. Γιατί αν είχε εκλεγεί η Ντόρα, θα υπήρχε συμφωνία της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ από το πρώτο μνημόνιο και θα είχαμε εδώ και καιρό αφήσει πίσω μας την κρίση.

Επομένως η διαδικασία εκλογής προέδρου κόμματος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση κι έτσι θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν και οι Νεοδημοκράτες τώρα!

Παραίτηση

Με μια ολοσέλιδη επιστολή του, την οποία κοινοποιεί αλλά ουσιαστικά απευθύνει προς τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Γαλατσίου, ο Τάσος Πασπάλας δηλώνει ότι παραιτείται από πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Γαλατσίου.

Όπως λέει στην επιστολή του:

 «Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, παραιτούμαι από πρόεδρος της «ΈΝΩΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ», διότι δεν επιτρέπεται η ασφυκτιούσα καθ’ όλα Νεολαία αυτής της πόλης, αγόρια και κορίτσια, 7 ετών και άνω, να αθλούνται με κρύο και με χιόνια κάτω από τις άγριες βραδινές καιρικές συνθήκες του χειμώνα στις υπέργηρες εξωτερικές εγκαταστάσεις του Άλσους Βέϊκου και εγώ να καμαρώνω από την τιμητική θέση του προέδρου το υπερσύχρονο ΠΑΛΑΙ, το οποίο εκδικητικά, παραμένει εις πείσμα των καιρών, των τοπικών παραγόντων και των πολιτικών κλειστό σε απόσταση αναπνοής από τους παγωμένους αθλητές μου.»

Η θέση η δική μας ως προς το Παλαί έχει διατυπωθεί εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι άλλη από την διεκδίκηση του Δήμου από το σημερινό ΤΑΙΠΕΔ της χρήσης και της διαχείρισης του χώρου.

Η παραίτησή σου, φίλε Τάσο, μπορεί να ταράξει λίγο τα νερά αλλά δεν νομίζω ότι θα φέρει αποτελέσματα. Ήταν προτιμότερο να παραμείνεις στη θέση του προέδρου και να αγωνίζεσαι για τη διεκδίκηση του Παλαί παρά τα είσαι παρατηρητής. Διότι, ως γνωστόν, τα κάστρα πέφτουν από μέσα!

Τεράστια
η βοήθεια…

… που προσφέρουν προς
τους πρόσφυγες του Παλαί
οι εθελοντές. Και δεν μιλάω
μόνο για τους Έλληνες γιατί
υπάρχουν εθελοντές από πολλές χώρες της Ευρώπης, ακόμα και
από τις ΗΠΑ. Πολλοί από αυτούς τελειώνοντας την εργασία τους
και χωρίς να περάσουν καν από
το σπίτι τους, πηγαίνουν
κατευθείαν στο Παλαί και
αναλαμβάνουν δράση.
Στις επόμενες εκδόσεις μας
θα κάνουμε ειδική αναφορά
σε όλους αυτούς τους αξιέπαινους συνανθρώπους μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή