Κρίτων Αρσένης: Άνθρακας η παραχώρηση του Ιατρικού Περιστερίου στο ΕΣΥ για περίθαλψη ασθενών Covid»

Κ. Αρσένης: Άνθρακας η παραχώρηση του Ιατρικού Περιστερίου στο ΕΣΥ για περίθαλψη ασθενών Covid» :

«Για να μπει κάποιος στο Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου πρέπει να είναι σε κατάσταση ‘εξιτηρίου’ από κορωνοϊό δηλαδή να είναι απύρετοι, αιμοδοτικά σταθεροί, με ακτινογραφία θώρακος κλπ» αποκάλυψε σήμερα στην ολομέλεια ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. «Σε μια τέτοια μάχη το ΕΣΥ είναι ένα, ο ιδιωτικός και κρατικός τομέας συναντώνται προκειμένου όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη κατά της πανδημίας» απάντησε ο κ. Κοντοζαμάνης.
Ο κ. Αρσένης επισήμανε τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Αττικόν” ότι:

Πάνω από το 1/3 των κλινών του έχει διατεθεί για νοσηλεία ασθενών Covid.
Υπάρχουν 67 ασθενείς σε ράντζα και φορεία.
Μία ολόκληρη πτέρυγα νοσηλείας είναι σε απομόνωση λόγω εκτεταμένης μόλυνσης των ασθενών και του προσωπικού της με Covid 19.
Νοσηλεύονται 33 ασθενείς στις 33 κλίνες της ΜΕΘ Covid, ενώ στη γενική ΜΕΘ non Covid, 10 ασθενείς στις 10 κλίνες. Κι ενώ συμβαίνει αυτό, ξεκίνησε από χθες η εκκένωση και των 10 κλινών της εναπομείνασας γενικής ΜΕΘ για τη μετατροπή της σε Covid και τη διάθεση μόνο 3 κλινών Γενικής ΜΕΘ στη Μονάδα εμφραγμάτων (μαζί με τους στεφανιαίους ασθενείς!).
Την ίδια ώρα που συνεχίζεται η γενική εφημερία του νοσοκομείου ανά 4ήμερο!
Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου “Αττικόν” έχει απαντήσει καταλλήλως στους εργαζόμενους, με τον κ. Αρσένη να απαντά ότι οι διορισμένες από την ΝΔ διοικήσεις των νοσοκομείων ‘απαντάνε’ με απολύσεις όπως αυτή του κ Καταραχιά στον Αγ. Σάββα, ΕΔΕ, διώξεις και εκφοβισμούς.

«Λογικό είναι να υπάρχει κόπωση στο προσωπικό του νοσοκομείου “Αττικόν”», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης χωρίς να έχει τίποτα επιπλέον να πει στους ανθρώπους που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να σώσουν ότι μπορούν από τη ‘δημόσια υγεία’.

«Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, εξαιρώντας εκείνες που οφείλονταν στον covid, είναι για το 2020 κατά 6.000 περισσότερες από την ακριβώς προηγούμενη χρονιά» επεσήμανε ο κ. Αρσένης. Πείτε μας πως εξηγούνται αν άπως λέτε τα έχετε πάει πολύ καλά». Να θυμίσω ότι με το κόστος 1-2 ημερών καραντίνας στην οικονομία, με 160 εκατομμύρια ευρώ θα είχατε κατασκευάσει 1000 νέες ΜΕΘ.» «Θάνατοι από τον Covid δυστυχώς έχουν συμβεί στη χώρα μας, αλλά είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες» επανέλαβε ο κ. Κοντοζαμάνης αποφεύγοντας να απαντήσει για τους εκτός Covid θανάτους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή