Νάσος Ηλιόπουλος : Πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος : Πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Σήμερα» (Δημήτρης Οικονόμου & Μαρία Αναστασοπούλου):

«Η κυβέρνηση μετέτρεψε το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Αναφερθείς στην τεράστια πίεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «πρέπει επιτέλους να προχωρήσει στην ουσιαστική επίταξη των κλινικών του ιδιωτικού τομέα». «Πρέπει η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο ιδιωτικός τομέας έχει σοβαρή εμπλοκή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει εδώ», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπογράμμισε δε ότι «κάποιες από τις μονάδες του ιδιωτικού τομέα που τώρα χρησιμοποιούνται, δεν είναι οι κατάλληλες», φέρνοντας ως παράδειγμα «το “Λητώ” που αποτελεί μονάδα χωρίς παθολογική και πνευμονολογική κλινική». «Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία στο “Λητώ”, επομένως δεν μιλάμε εδώ για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «η κυβέρνηση σπατάλησε τον πολύτιμο χρόνο που κέρδισε η κοινωνία ήδη από το πρώτο κύμα, χωρίς να οργανώσει την ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην πανδημία». «Σύμφωνα με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, αν λειτουργεί σοβαρά η πρωτοβάθμια φροντίδα, 8 στα 10 περιστατικά κορωνοϊού δε θα έφταναν στο νοσοκομείο», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Η κυβέρνηση θα έπρεπε επίσης να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ», τόνισε, λέγοντας ότι «δε γίνεται ένας εργαζόμενος των 600 ευρώ να αναγκάζεται να πληρώσει από την τσέπη του για να κάνει το τεστ και μάλιστα αν χρειαστεί να μπει σε καραντίνα, να δουλέψει μετά για ένα μήνα απλήρωτες υπερωρίες, όπως έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση». «Αυτό λειτουργεί ως αντικίνητρο για να ελέγξει αν έχει τον ιό», είπε.

Απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οργανώνει κινητοποιήσεις, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «αυτό που κινητοποιεί τους πολίτες είναι η ίδια η πολιτική της ΝΔ». «Δε γίνεται, εν μέσω πανδημίας και με όλες τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην τηλεκπαίδευση, η κυβέρνηση της ΝΔ να περνάει νόμο που πετάει εκτός πανεπιστημίου 24.000 μαθητές και να περιμένει ότι δεν θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις», διεμήνυσε.

«Δε γίνεται να μην υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις, μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, όταν η κυβέρνηση στην αρχή προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και όταν στη συνέχεια κυβερνητικός βουλευτής δίνει στον αέρα τα στοιχεία και τα φρονήματα του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε», υπογράμμισε.

«Είναι βέβαια υποκριτικό από την πλευρά της ΝΔ, να λέει ότι ευθύνονται οι κινητοποιήσεις για την έξαρση της πανδημίας», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «αν αθροίσουμε όλες μαζί τις συγκεντρώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, δεν είναι ούτε μία μέρα στα ασφυκτικά γεμάτα κάθε μέρα ΜΜΜ».

Τέλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για δήθεν σκόπιμη διασπορά του ιού από την αριστερά, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η συγκεκριμένη ρητορική καλλιεργεί ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω». «Αν και αυτές τις μέρες ο κ. Γεωργιάδης έχει και άλλα ζητήματα στα οποία πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά, «όπως είναι τα βαφτίσια στα οποία συμμετείχε, εν μέσω lockdown». «Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε άλλα που δείχνουν ότι η ίδια η κυβέρνηση αδυνατεί να καλλιεργήσει πνεύμα τήρησης των μέτρων, όπως ήταν το κορονογλέντι που έγινε την Τσικνοπέμπτη στα γραφεία του ΕΟΔΥ», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.​

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή