Δήμος Αγίας Βαρβάρας : Εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας

Ανακοίνωση Δήμου Αγίας Βαρβάρας :

O Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο ως βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης των δημοτών στην πρόληψη και στον προ-συμπτωματικό έλεγχο καθώς και επικοινωνίας και ενημέρωσης για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια. Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος καλεί όλους τους δημότες να προχωρήσουν στην εγγραφή τους, είτε ηλεκτρονικά, στα sitewww.kepygeias.org ,kepygeias@agiavarvara.grείτε να επικοινωνήσουνμε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμουστο τηλέφωνο 2105690436 για να λάβουν διευκρινίσεις και οδηγίες.
Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή, κάθε δημότης θα μπορεί να ενημερώνεταικαι για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας όπως επίσης ναλαμβάνεισυμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19.

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αγίας Βαρβάρας: Ηρακλείου 20 (ΚΕΦΑ) Πλατεία Μακρυγιάννη
τηλ. 2105690436, kepygeias@agiavarvara.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή