Νάσος Ηλιόπουλος : Χωρίς λογική και χωρίς ντροπή οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την πανδημία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος : Χωρίς λογική και χωρίς ντροπή οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την πανδημία

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97.8” (Γιώργος Παγάνης & Αναστασία Γιάμαλη):

«Χωρίς λογική και χωρίς ντροπή οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την πανδημία – Επίταξη ιδιωτικών κλινικών και μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων»

Για εξαγγελίες «χωρίς λογική και χωρίς ντροπή», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερθείς στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97.8”, τόνισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι χωρίς λογική «γιατί πριν από 15 μέρες, πολίτες που κάθονταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έτρωγαν ξύλο και πρόστιμα από την αστυνομία χωρίς κανένα λόγο και από χτες η κυβερνητική γραμμή είναι να είμαστε σε εξωτερικούς χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο». «Γιατί, ενώ ήδη από το Νοέμβρη -που θρηνήσαμε 1780 συμπολίτες μας- φωνάζαμε ότι έπρεπε να συνταγογραφούνται τα τεστ, έρχεται τώρα η κυβέρνηση, μετά από 5 μήνες σκληρού lockdown, να ανακαλύψει την ανάγκη να υπάρχουν μαζικά τεστ», πρόσθεσε. «Γιατί από την αρχή λέγαμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 και τις 7 το απόγευμα δημιουργεί ακόμα χειρότερο συνωστισμό», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και «γιατί, εν μέσω πανδημίας, τον τελευταίο χρόνο το ΕΣΥ έχει 1680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους».

«Οι εξαγγελίες όμως ήταν και χωρίς ντροπή», υπογράμμισε, «γιατί ακόμα μία φορά, η κυβέρνηση μετέτρεψε την πανδημία σε success story». «Με χυδαίο τρόπο είδαμε στην ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία, τον κ. Σκέρτσο να κάνει ουσιαστικά μία προεκλογική ομιλία, να προβάλει το success story της κυβέρνησης και να ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες και την αντιπολίτευση», σημείωσε.

«Από την πλευρά μας, εμείς λέμε ότι σήμερα χρειάζονται μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να λάβει», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Μιλάμε επίσης για την ανάγκη συνταγογράφησης των τεστ», ανέφερε και τόνισε ότι «όσον αφορά το σύστημα υγείας, λέμε εδώ και πολύ καιρό ότι ειδικά στην Αττική, πρέπει κάθε ιδιωτική κλινική να μπει στη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού».

«Από εκεί και πέρα, εφόσον η επιτροπή των επιστημόνων εκτιμά ότι κάποιες δραστηριότητες της αγοράς πρέπει να είναι κλειστές, υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική στήριξη σε όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους και επιχειρηματίες», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την κριτική της ΝΔ ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για την έξαρση της πανδημίας, υπογράμμισε ότι «αυτό είναι προπαγανδιστικό επιχείρημα που δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τα δεδομένα ούτε από τις μελέτες». «Είναι προφανές νομίζω ότι το γεγονός πως αυτή τη στιγμή η Βοιωτία, οι Σέρρες, τα Γιάννενα, η Τήνος, η Μύκονος και η Κρήτη είναι “στο κόκκινο”, δεν μπορεί κανείς να το αποδώσει σε διαδηλώσεις», ανέφερε. «Οι πολίτες κινητοποιούνται επειδή αισθάνονται ότι αδικούνται από τις πολιτικές της κυβέρνησης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αντί λοιπόν να οξύνει το κλίμα με τις πολιτικές της, η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά εκλογές, υπογράμμισε ότι «θα ήταν ανεύθυνο, τη στιγμή που η Αττική δεν έχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ και το σύστημα υγείας βρίσκεται σε οριακό σημείο, εμείς να βγούμε και να ζητήσουμε εκλογές». «Αντίθετα, ζητάμε μέτρα κοινωνικής σωτηρίας, όπως είναι η επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, το πάγωμα του πτωχευτικού κώδικα, η στήριξη των εργαζομένων, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους ώστε να αποφύγουμε τα χιλιάδες λουκέτα και τις απολύσεις», σημείωσε. «Η συζήτηση για εκλογές αναθερμαίνεται από την ίδια την κυβέρνηση, γιατί καταλαβαίνει ότι με την πολιτική της τα χειρότερα έρχονται και οι αντιδράσεις είναι μπροστά», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.​

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή