Θεοδωράκης:Δεν θα κάνουμε συνέδριο εσωστρέφειας αφήνοντας μέχρι τον Δεκέμβρη την κυβέρνηση να αλωνίζει

Δεν θα κάνουμε συνέδριο εσωστρέφειας αφήνοντας μέχρι τον Δεκέμβρη την κυβέρνηση να αλωνίζει»

Η δίωρη ανάκριση του Σταύρου
 
«Για να αλλάξει η χώρα πρέπει να αλλάξουν και τα κόμματα. Ζήσαμε 20 μήνες με τα λάθη μας αλλά ζήσαμε και 20 μήνες με μια γενναία δράση προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Τώρα είναι ώρα να αλλάξουμε το Ποτάμι και σας υπόσχομαι ότι θα τους εκπλήξουμε όλους, εχθρούς και φίλους». Αυτά μεταξύ πολλών άλλων τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της δίωρης ζωντανής συζήτησης που είχε με τους εθελοντές του Κινήματος για το συνέδριο του Δεκεμβρίου. Την συζήτηση που παρακολούθησαν εκατοντάδες εθελοντές σε όλη τη χώρα συντόνιζε τον Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος και Γραμματέας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), Παναγιώτης Καρκατσούλης. «Θα συζητήσουμε όλα τα θέματα» είπε ο Επικεφαλής του Κινήματος, «έχοντας όμως στο μυαλό μας ότι η εσωστρέφεια θα ήταν δώρο στους αντιπάλους μας». «Το βράδυ πρέπει να συγυρίζουμε το κόμμα μας αλλά το πρωί πρέπει να είμαστε πολιτικά «ζωντανοί» για να υπερασπιζόμαστε τη χώρα. Οι Βουλευτές μας στο κοινοβούλιο πρέπει να δίνουν μάχη. Δεν θα κάνουμε συνέδριο εσωστρέφειας αφήνοντας μέχρι το Δεκέμβρη την κυβέρνηση να αλωνίζει», είπε χαρακτηριστικά
Ο Σταύρος Θεοδωράκης για το ζήτημα της δημιουργίας κομματικής νεολαίας είπε: «Το Ποτάμι δεν θα κάνει παρατάξεις στα πανεπιστήμια. Δίνουμε τη δυνατότητα όμως στους νέους να εκφραστούν μέσα στο Ποτάμι, να φτιάξουν τις δικές τους κοινότητες χωρίς προστάτες και καθοδηγητές». Απαντώντας στο θέμα των ημερών, όπως το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, το ενδεχόμενο δηλαδή συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ήταν κατηγορηματικός : «Γίναμε κόμμα, επειδή δεν θέλουμε να είμαστε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Το να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ σε επιμέρους θέματα –στον εκλογικό νόμο επί παραδείγματι- μπορεί να γίνει. Το να πάμε να σταθούμε δίπλα τους και να συζητήσουμε για το πως θα γίνουμε ένα δεν υπάρχει καν στο μυαλό μας. Εμείς με το παλιό δεν θα γίνουμε ένα».
Αναφερόμενος στη λάσπη που δέχεται ο ίδιος αλλά και το Ποτάμι από το ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Πίστευα ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει τους Γκαίμπελς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σκουρλέτης μόνο έχει δώσει στο Έθνος περισσότερες συνεντεύξεις από εμένα και βγαίνει και λέει ότι είναι διεφθαρμένο το Ποτάμι. Βλέπετε τι γίνεται τώρα με τους υπουργούς τους, τον Φλαμπουράρη και άλλους, και μιλούν για εμάς. Το Ποτάμι είναι και θα παραμείνει το καθαρότερο κόμμα. Για τους Γκεμπελιστές και τους λασπολόγους δεν θα είμαστε καλά παιδιά. Θα τους λιώσουμε. Αυτή είναι η υπόσχεσή μου απέναντι στον κόσμο του Ποταμιού».
Ο Επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική του Κινήματος είπε: «Η συμπεριφορά μας θα είναι πάντα η συμπεριφορά ενός υπεύθυνου κόμματος. Υπάρχουν πράγματα που θα λέμε ‘ναι’ – όπως είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής – και άλλα στα οποία θα λέμε ‘όχι’. Δεν θα στηρίξουμε για παράδειγμα την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων επιστημόνων. Κανένας από το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει πράγματα που οδηγούν στον φαύλο κύκλο της λιτότητας».
Κατά τη διάρκεια της κουβέντας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τρόπο οργάνωσης σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, οι διορθώσεις στο καταστατικό, η οργανωτική δομή, η οικονομική αυτοτέλεια, η λειτουργία της κεντρικής οργάνωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή