Εγκαίνια της νέας ανακαινισμένης πτέρυγας του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας

Στα εγκαίνια της νέας ανακαινισμένης πτέρυγας του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Kικίλια και της Προέδρου του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Γ. Πατούλης: «Αναγκαία η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα συμβάλλουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η πτέρυγα αποτελεί δωρεά του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του επετειακού έτους “Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020”.

Στα εγκαίνια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, παραβρέθηκαν και πραγματοποίησαν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες –Σαλαμίνα 2020» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος και ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός.

Στα εγκαίνια παρέστησαν o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Υποδιοικητής της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Περικλής Αλεβίζος, ο Πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας Αθανάσιος Μακρής κ.α.

Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαλαμίνας και Μεγάρων Κωνσταντίνο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική προσφορά που πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο στην οποία οφείλουμε όλοι να βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται αρωγός, συμβάλλοντας μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και συγκεκριμένων έργων και υποδομών.

«Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας δίνει τη δική του μάχη από την αρχή της πανδημίας. Προσφορές όπως η σημερινή από το ίδρυμα Ελπίδα και την πρόεδρό του Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι σημαντικές και συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας, όσο και των ελλείψεων που υπάρχουν. Είναι βέβαιο ότι χρειάζονται ακόμα πολλά βήματα να γίνουν για τη Σαλαμίνα, για την Αττική και για τη χώρα συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε προσανατολισμένοι, με ενότητα, σεβασμό στην ανθρώπινη αξία και αισιοδοξία για το μέλλον. Σε αυτή τη μετά covid εποχή θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε προκειμένου να υλοποιηθούν συγκεκριμένα βήματα που θα μας οδηγήσουν ταχύτερα στην ανάπτυξη και στην ανάκαμψη της οικονομίας. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει έμπρακτα σε αυτή τη μάχη, με συγκεκριμένα κονδύλια και χρηματοδοτικά εργαλεία. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στην περαιτέρω στελέχωση του υγειονομικού προσωπικού», επισήμανε ο Γ. Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη νέα πτέρυγα του Κέντρου Υγείας από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό, τη Διευθύντρια Παναγιώτα Μπάφα και την Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αγορίτσα Κουλούρη.

Πήγαινε στην κορυφή