Νάσος Ηλιόπουλος : Το μπάχαλο με τα τεστ δείχνει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος : Το μπάχαλο με τα τεστ δείχνει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» (Μαρίνα Μάνη, Χρυσόστομος Λουκάς):

«Το μπάχαλο με τα τεστ δείχνει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο – Συνταγογράφηση των τεστ και όχι λύσεις “ατομικής ευθύνης”»

«Το “επιτελικό” μπάχαλο με τα self tests δείχνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε μία κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας αλλά και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας ζητά επιθετική πολιτική στα τεστ. Αυτό όμως σημαίνει συνταγογράφηση, δε σημαίνει να μετατρέψουμε τα τεστ σε ζήτημα ατομικής ευθύνης», είπε. Πρόσθεσε, δε, ότι «ο ίδιος ο ευρωπαϊκός “ΕΟΔΥ” υποστηρίζει πως το βασικό εργαλείο πρέπει να είναι το μοριακό τεστ και τα self tests να λειτουργούν συμπληρωματικά». «Με βάση τα επιστημονικά στοιχεία», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «σε ασυμπτωματικούς ασθενείς rapid test και self test έχουν πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να βγουν ψευδώς αρνητικά». «Από την πλευρά μας λοιπόν, επιμένουμε στη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, την οποία η ΝΔ αρνείται», επισήμανε, ενώ συμπλήρωσε ότι «με βάση τις καταγγελίες των φαρμακοποιών, τα τεστ που διέθεσε η κυβέρνηση στα φαρμακεία είναι τεστ που δεν μπορεί να κάνει ένας πολίτης μόνος του».

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου, είχαμε 626 νεκρούς. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τώρα αγγίζουμε τις 8.000 απώλειες και η κυβέρνηση ακόμη και τώρα αρνείται να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να στηρίξει τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Εκτός από τη συνταγογράφηση των τεστ, αρνείται να πάρει μέτρα στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, που ξέρουμε από τους επιστήμονες και από την εμπειρία μας ότι είναι βασικές εστίες υπερμετάδοσης», σημείωσε.

Άσκησε δε δριμεία κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι «επιλέγει να ανοίξει τα Λύκεια με τους ίδιους όρους που τα είχε κλείσει, χωρίς να αραιώσει τους μαθητές στα τμήματα και με το ανεπαρκές εργαλείο του self test». «Και την ίδια στιγμή, έχει περάσει στα ψιλά το ότι ο κ. Τσιόδρας, ο άνθρωπος που και η ίδια η κυβέρνηση παρουσίαζε το προηγούμενο διάστημα ως τον κεντρικό εκπρόσωπο των επιστημόνων, διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζοντας το «καψόνι» που έκανε η κυβέρνηση στους εμπόρους με το άνοιγμα των καταστημάτων, επισήμανε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο πως η ΝΔ έχει εργαλειοποιήσει την επιστημονική επιτροπή, για αυτό και είναι απαραίτητο να έχουμε πρόσβαση τουλάχιστον στις αποφάσεις και τις εισηγήσεις των επιστημόνων».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «εμφανίστηκε να στηρίζει το ίδιο success story, εν μέσω αυτής της τραγωδίας, λέγοντας ότι τα έχει κάνει όλα καλά και ρίχνοντας το φταίξιμο πάντα σε κάποιους άλλους». «Ο πρωθυπουργός εκτός από επικίνδυνος, εμφανίζεται πλέον και προκλητικός απέναντι στην κοινωνία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την υπόθεση Φουρθιώτη, επισήμανε ότι «η ουσία του θέματος βρίσκεται στο ότι τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι προσπαθούν να βγάλουν το μήνα με 500 ευρώ, η κυβέρνηση φαίνεται να ανέχεται έναν άνθρωπο που έχει αποσπάσει παράνομα από το δημόσιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ, έχει τη δυνατότητα να εισβάλει στο υπουργείο με μπράβους και να απειλεί και ταυτόχρονα να του προσφέρεται και αστυνομική φύλαξη από το κράτος με 14 αστυνομικούς». «Και εκτός αυτών, η αστυνομία να λέει ψέματα σε ανακοίνωσή της ότι ο κ. Φουρθιώτης δεν έχει φύλαξη, για να την διαψεύσει δυο μέρες αργότερα ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης αποσύροντας τη φύλαξη», πρόσθεσε. «Από την πλευρά μας, καλούμε τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει τι έχει κάνει το Υπουργείο Εργασίας τόσους μήνες από τότε που ανακαλύφθηκε η απάτη, γιατί δεν πήγε η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, τι έχει κάνει η γενική γραμματέας κ. Στρατινάκη, την οποία ο κ. Φουρθιώτης αποθεώνει κάθε εβδομάδα μέσα από την εφημερίδα του», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και τελικά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει τι είναι αυτό που κάνει την κυβέρνηση να είναι ανοιχτή σε εκβιασμούς από πρακτικές του υποκόσμου», σημείωσε, λέγοντας ότι «αυτό είναι θεσμική παρακμή».

Τέλος, αναφερθείς στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ξεκαθάρισε ότι «το βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αυτή τη στιγμή δεν είναι οι εκλογές, είναι να νικήσει η ζωή, και στο υγειονομικό και στο οικονομικό σκέλος». «Επειδή όμως διαβάζουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τη φθορά της κυβέρνησης που γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, είναι καθήκον μας να είμαστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη. Και με το πρόγραμμά μας για το νέο ΕΣΥ, για το ιδιωτικό χρέος, για την προστασία της εργασίας, είμαστε εδώ ως εναλλακτική λύση και είμαστε έτοιμοι για να πάνε τα πράγματα αλλιώς στη χώρα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή