Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου δίπλα στους καταστηματάρχες

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις του δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ελάφρυνση των οικονομικών δυσκολιών των επαγγελματιών.

Ήδη για τους επιχειρηματίες που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργίας τους λόγω εφαρμογής μέτρων αποτροπής της διασποράς Covid 19 έχει αποφασιστεί δωρεάν παραχώρηση χρήσης του αναγκαίου κοινόχρηστου χώρου για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Επίσης με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από τις πρωτόγνωρες συνθήκες αποφασίστηκε η απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Τέλος αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την Δευτέρα 12 Απριλίου, μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε Ραφήνα – Πικέρμι, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διένειμε ενημερωτικό υλικό και αντισηπτικά στα καταστήματα.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς μαζί με τον πρόεδρο του ΕΑΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά για περισσότερο από μία ώρα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επισκέφθηκαν καταστήματα στο κέντρο της Ραφήνας και το Λιμάνι. Συνομίλησαν με τους καταστηματάρχες οι οποίοι αφού τους ενημέρωσαν για την πορεία της αγοραστικής κίνησης, διατύπωσαν αιτήματα για να μεταφερθούν αρμοδίως προς την κεντρική διοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου από την ερχόμενη εβδομάδα μετά από αίτημα του ΕΕΑ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί η αποστολή sms για την επίσκεψη των καταναλωτών στα καταστήματα.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Σάββας Αραπκιλής, οι αντιπρόεδροι του ΕΕΑ κκ Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ραφήνας κ. Τζιοβάνι Δαβερώνης. Κατά την επίσκεψη στα καταστήματα του λιμανιού παρούσα ήταν και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΡ κ. Δέσποινα Γκικάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή