Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 22 Απριλίου

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων – Αρτέμιδος, το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος και το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στο B ΚΑΠΗ Αρτέμιδας (7η Στάση Λεωφ. Βραυρώνος) και ώρα 9.00-13.00, με την υποστήριξη της Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο» και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Στην περίοδο πανδημίας COVID-19 που διανύουμε σήμερα, η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας έχει επηρεάσει την εθελοντική αιμοδοσία και την επάρκειά του προς μετάγγιση αίματος. Τα αποθέματα αίματος έχουν περιοριστεί σημαντικά με επακόλουθο να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, σε μεγάλη αίθουσα, με εξωτερικό χώρο αναμονής & ελεγχόμενη ροή των εθελοντών σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας αίματος εφοδιάζονται με ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη που τους εξασφαλίζει χορήγηση μονάδων αίματος σε περίπτωση ανάγκης για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.
Την προσπάθεια μας μπορούν να ενισχύσουν οι συμπολίτες μας προσφέροντας αίμα και οποιαδήποτε άλλη ημέρα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο δηλώνοντας πως η προσφορά τους γίνεται για την τράπεζα αίματος του Δήμου μας.
Πάμε στο χώρο της αιμοδοσίας έχοντας συμπληρώσει στη φόρμα μετακίνησης τον κωδικό Β1 (μετάβασησε γιατρό) & λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: Φοράμε μάσκα, κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις. Δεν ξεχνάμε να έχουμε μαζί μας τον ΑΜΚΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή