Όταν η καινούργια άσφαλτος μύριζε εκλογές, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Όταν η καινούργια άσφαλτος μύριζε εκλογές, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Τις παλιότερες, πριν τη διοικητική αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεκαετίες δεν ήταν ανάγκη κάποιος να αναζητήσει το νόμο για να μάθει πότε θα γίνουν οι δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. Αρκούσε να παρατηρεί τους δρόμους της περιοχής της κατοικίας του. Από τη στιγμή που έβλεπε ότι οι δρόμοι ασφαλτοστρώνονται με καινούργιο τάπητα, θα έπρεπε να υπολογίζει ότι σε ένα μήνα θα είχαμε εκλογές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επί 8 τετραετίες δήμαρχος Γαλατσίου, αείμνηστος Βασίλης Παπαδιονυσίου. Θα μου πει κάποιος ότι για να εκλέγεται δήμαρχος επί 8 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σημαίνει ότι μάλλον ήταν αλάνθαστη και η συνταγή της ασφαλτόστρωσης.
Μπορεί να είναι έτσι αλλά δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε τα 32 χρόνια της δημαρχίας Παπαδιονυσίου. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να γίνει η αποτίμηση του έργου του καθώς και των άλλων δημάρχων που εξελέγησαν μετά από εκείνον.

Για να επανέλθουμε στο προκείμενο θέλω να σας ενημερώσω ότι σε λίγες μέρες βγαίνει στον αέρα ο διαγωνισμός για τις νέες ασφαλτοστρώσεις των δρόμων του Γαλατσίου, 144.000 τ.μ. και προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Κατά προσέγγιση μπορούμε να πούμε ότι θα στρωθεί με καινούργιο τάπητα οδικό δίκτυο της πόλης μήκους περίπου 25 χλμ.
Αν λοιπόν δείτε σε λίγους μήνες καινούργια άσφαλτο στους δρόμους, μην παρασυρθείτε, δεν θα έχουμε εκλογές. Οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή