Νάσος Ηλιόπουλος : Η κοινωνία θέλει μια νέα αρχή – Ζωή με ασφάλεια στην εργασία, στην υγεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος : Η κοινωνία θέλει μια νέα αρχή – Ζωή με ασφάλεια στην εργασία, στην υγεία

Συνέντευξη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στην Εφημερίδα των Συντακτών

:

«Η κοινωνία θέλει μια νέα αρχή – Ζωή με ασφάλεια στην εργασία, στην υγεία, καθολική πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα»


Την εκτίμηση ότι “μπαίνουμε ξανά σε μια περίοδο απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων”, καθώς “στην κοινωνία επικρατεί το αίτημα για μια νέα αρχή”, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία., Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Επαναλαμβάνοντας πως “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας”, χαρακτηρίζοντάς την “επικίνδυνη” και τονίζοντας ότι “η ΝΔ δεν θα φοβηθεί να ποντάρει στην στρατηγική της έντασης”, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε: “Οι κοινωνικές αντιστάσεις θα διευρύνουν τις ρωγμές στην κυβερνητική κυριαρχία. Αυτές τις αντιστάσεις και το αίτημα για μια νέα αρχή θα εκφράσουμε τόσο προγραμματικά όσο και συνολικά πολιτικά το επόμενο διάστημα”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ραχοκοκαλιά του προγράμματος που απαντάει στα ερωτήματα της κοινωνίας”, απέναντι σε μια κυβέρνηση “εγκλωβισμένη στην χρεοκοπημένη λογική της alt right και του Τραμπισμού”, σημείωσε. “Νέα αρχή σημαίνει μια ζωή με ασφάλεια στην εργασία, στην υγεία, καθολική πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, ασκώντας δριμεία κριτική και στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αλλά και στο εργασιακό νομοσχέδιο: “Η μάχη για τα εργασιακά αφορά τον πυρήνα του παραγωγικού μοντέλου που θέλουμε για το αύριο της χώρας”.

Ειδικότερα, ο Ν. Ηλιόπουλος ανέφερε: “Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να βάλει πλάτες στους εργοδότες που κλέβουν τους εργαζόμενους τους. Κατάργηση του 8ωρου και θέσπιση απλήρωτων υπερωριών μέσα από ατομικές συμβάσεις σημαίνουν ζωή λάστιχο, εργασία χωρίς δικαιώματα και μείωση μισθών. Σε συνδυασμό με την διάλυση της επιθεώρησης εργασίας βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος φίλος της εργοδοτικής ανομίας. Από τις πρώτες πράξεις της ΝΔ ήταν η μείωση του ύψους των προστίμων της επιθεώρησης εργασίας. Το 2017 συστημική τράπεζα πλήρωσε 1,6 εκ ευρώ πρόστιμο για απλήρωτες υπερωρίες. Σήμερα γα την ίδια παράβαση θα πλήρωνε μόλις 109.000 ευρώ”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή