Οι νέοι είναι το παράδειγμα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Οι νέοι είναι το παράδειγμα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Μέχρι το τέλος του προηγούμενου χρόνου η αγωνία όλων μας ήταν πότε επιτέλους θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού. Με την αρχή του νέου έτους ξεκίνησε σιγά σιγά ο εμβολιασμός των πολιτών και σήμερα (11/5/2021) τα στοιχεία λένε ότι έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.868.356 εμβολιασμοί, 2.561.871 με μία δόση και 1.335.798 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατ. εμβολιασμοί και έτσι θα έχει χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Αυτή είναι η θετική πλευρά της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει βαπτιστεί το Σχέδιο για τους εμβολιασμούς.
Υπάρχει όμως και η άσχημη πλευρά της υπόθεσης που έχει να κάνει με την άρνηση μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας να εμβολιαστούν. Η πλειοψηφία, δε, αυτών οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκεται στις μεγαλύτερες ηλικίες, στις οποίες ο κορωνοϊός είναι και πιο θανατηφόρος.
Σήμερα που μιλάμε θα έπρεπε βάσει του προγραμματισμού να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμπολίτες μας από 70 ετών και άνω. Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Στις ηλικίες, για παράδειγμα, πάνω από 80 ετών έχει εμβολιαστεί μόνο το 62,8% όταν σε Ιρλανδία και Ισπανία έχει εμβολιαστεί το 100%, στην Πορτογαλία το 92,9% και στην Ιταλία το 86,2%.
Στους αρνητές του εμβολίου θα πρέπει να προστεθούν, δυστυχώς, και οι υγειονομικοί. Αυτή όμως η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η πολιτεία θα πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες. Ειδικά για τους υγειονομικούς, ο Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία έδειξε ποιός είναι ο δρόμος. Σε αντίθετη κατεύθυνση με τους ηλικιωμένους βρίσκεται η νέα γενιά – και μπράβο της!- η οποία τρέχει να εμβολιαστεί.
Όποιος έχει εμβολιαστεί έστω και με μία δόση – μεταξύ αυτών και ο γράφων – επισκεπτόμενος το εμβολιαστικό κέντρο διαπιστώνει ότι μάλλον βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα. Δεν έχουμε μάθει μέχρι τώρα ο δημόσιος τομέας να κινείται σε τέτοιους ρυθμούς. Γνωρίζαμε πάντα ότι επίσκεψη σε κρατική δομή σημαίνει ουρές, πολύωρη αναμονή και διαξιφισμοί. Το Σχέδιο «Ελευθερία» είναι πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας. Προκαθορισμένο ραντεβού, άνεση χώρων, ταχύτητα και τάξη. Μακάρι με αυτές τις διαδικασίες να …εμβολιαστεί όλος ο δημόσιος τομέας. Κερδισμένοι θα είμαστε όλοι!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή