Το Γαλάτσι τίμησε το «ΟΧΙ»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το Γαλάτσι τίμησε το «ΟΧΙ»

Το Γαλάτσι τίμησε και φέτος την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ με σειρά εκδηλώσεων, κυρίως στα σχολεία της πόλης, και αποκορύφωμα φυσικά την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση επί της Λ. Βεΐκου.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στην Σελίδα μας στο facebook: Palmosnews  


Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Κων. Κοκκίνης, διευθυντής του 3ου Λυκείου Γαλατσίου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων και συλλόγων της πόλης και η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους ένδοξους νεκρούς μας.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία της πόλης μας. Την παρέλαση, όπως κάθε χρόνο, άνοιξαν οι Αντιστασιακοί, οι οποίοι όσο πάνε και λιγοστεύουν…

Ακολούθησαν πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του Γαλατσίου και φυσικά τα νιάτα αυτής της πόλης, οι μαθητές και οι μαθήτριες των γαλατσιώτικων σχολείων.
Εξέδρα δεν στήθηκε ούτε φέτος, περνώντας έτσι τον συμβολισμό ότι τιμώμενα πρόσωπα πρέπει να είναι αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους στα βουνά της Αλβανίας, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της πατρίδας μας απέναντι στον κατακτητή.

Την παρέλαση έκλεισαν τα Λυκόπουλα της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων.
Υπεύθυνοι της φετινής παρέλασης ορίστηκαν οι κύριοι Γιάννης Παπαγεωργίου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής 2ου Δημοτικού Σχολείου, και Φιλιππίδης Δημήτριος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής 3ου Λυκείου Γαλατσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή