Ποιός πληρώνει;

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ποιός πληρώνει;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 23 Οκτωβρίου, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της «Λήψης απόφασης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ του Δήμου Γαλατσίου και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) Αθηνά».

Το πρόβλημα γνωστό και παλιό. Έρχεται από την περίοδο διοίκησης Κυριάκου Τσίρου όταν είχε υπογραφεί σύμβαση έργου 130.000 ευρώ με την συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ. Απασχολήθηκαν κάποιοι εργαζόμενοι για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και δεν έχουν πληρωθεί ακόμα.

Για να είμαι δίκαιος από την αρχή, όσοι δούλεψαν θα πρέπει να πληρωθούν. Ας μην κοιτάξουμε πώς στήθηκε και αυτή η ΚΟΙΝΣΕΠ μαζί με τις άλλες. ποιός ήταν ο μαέστρος και ποιός εξυπηρετήθηκε – τουλάχισοτν πολιτικά – αυτά είναι γνωστά. Η παράταξη του Κυριάκου Τσίρου ήταν αυτή που οφελήθηκε γιατί όλες οι προσλήψεις στις ΚΟΙΝΣΕΠ μεταφράστηκαν σε ψήφους. Το θέμα είναι ποιός έχει την ευθύνη για την εξόφληση των εργαζομένων.

Ο Δήμος Γαλατσίου υπέγραψε μία σύμβαση με την εταιρία «Αθηνά». Κατά τη γνώμη μου υπόχρεος απέναντι στους εργαζομεους της εταιρείας είναι ο διαχειριστής και ο πρόεδρος αυτής κι όχι ο Δήμος. Όταν η εταιρεία τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους υπαλλήλους της, τότε θα στραφεί και εναντίον του Δήμου για να διεκδικήσει τα ωφειλόμενα προς αυτή.

Και, κυρία Πρόεδρε της ΚΟΙΝΣΕΠ, δεν σας απαλλάσσει των ευθυνών σας αυτό που είπατε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι «εγώ δύο υπογραφές έβαλα και βρήκα τον μπελά μου». Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι με την υπογραφή σας αναλάβατε συγκεκριμένες υποχρώσεις απέναντι στους εργαζόμενους της εταιρείας τις οποίες θα πρέπει να φέρετε εις πέρας.

Τελικά, το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και οι εργαζομένοι θα πληρωθούν από τον Δήμο ενώ θα έπρεπε, όπως έιπαμε, να πληρωθούν από την εταιρεία και μετά εκείνη να τα δικεδικήσει από το Δήμο. Αυτή ήταν η λογική σειρά των πραγμάτων. Έτσι έπρεπε να γίνει για να βγουν στην επιφάνεια και οι ευθύνες κάποιων από την προηγούμενη διοίκηση οι οποίοι έπαιξαν με τις ΚΟΙΝΣΕΠ παιχνίδι για προσωπικό τους όφελος.

———————————————————————————————————————-
Καλά ρε φίλε…

…χάνεις 3-0 στο ημίχρονο από τον ΠΑΟΚ και κάνεις την πρώτη σου αλλαγή στο 60’;
Κι αυτός που δεν έχει σχέση με την προπονητική, θα περίμενε με την έναρξη του β’ ημιχρόνου να κάνεις τις δύο από τις τρεις αλλαγές μπας και γυρίσει το παιχνίδι.
Ή ο φραγκοφονιάς Αλαφούζος σκέφτεται τα λεφτά της αποζημίωσης και σε κρατάει ακόμα ή κάτι άλλο συμβαίνει.
Έχουμε και μεις τον πόνο μας με τον άμπαλο Αναστασίου που έχουμε για προπονητή… τί να κάνουμε τώρα…;


———————————————————————————————————————-

Ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση κινδυνεύει να γίνει ο αντίστοιχος ΕΝΦΙΑ για το ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά το αρχικό 23% σε όλες τις βαθμίδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ήρθε η δίμηνη αναβολή για όλους, μετά ήρθαν οι πενταροδεκάρες του Νίκου Φίλη, μετά ήρθε το 13% στα ιδιωτικά σχολεία, το 6% στα φροντιστήρια και 0% σε νηπιαγωγεία ή παιδικούς σταθμούς και τέλος ήρθε η απάντηση του Επιτρόπου των Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη, που λέει ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης».
Παράλληλα καθιστά σαφές πως εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει να φορολογήσει την ιδιωτική εκπαίδευση, υποχρεούται να επιβάλλει ΦΠΑ 23% ή να αναζητήσει ισοδύναμα οικονομικά μέτρα.
Αυτά τα μπρος πίσω της κυβέρνησης θυμίζουν μια παλιά ραδιοφωνική εκπομπή, «Δυο ώρες χωρίς πρόγραμμα». Είναι δυνατόν να νομοθετούν χωρίς να έχουν γνώση των κανόνων της Ε.Ε.;


———————————————————————————————————————-
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο
 για τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ειπώθηκε από κάποιους δημοτικούς συμβούλους ότι το θέμα, εκτός από καθαρά οικονομικό, είναι και ηθικό
γιατί είναι γνωστό πώς στήθηκε αυτή η αμαρτωλή ΚΟΙΝΣΕΠ.
Απαντώντας ο κ. Ζώμπος είπε «θα ψάξουμε τώρα το ηθικό;»
Φαίνεται ότι ο κ. Ζώμπος είναι της άποψης Βουλγαράκη,
ότι το νόμιμο είναι και ηθικό.


———————————————————————————————————————-

Μετά το θερινό Νταβός, όπου τα κράτη της Ε.Ε. – κι όχι μόνο – θα χτίσουν τις δικές τους εγκαταστάσεις στο νησάκι Αιγιαλεία, ο Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών, είχε μία ακόμα προωθημένη πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας μας.
Το νέο πρόγραμμα λέγεται «Ο Θρόνος του Δία» και προβλέπει την κατασκευή δύο ακόμη καταφυγίων στον Όλυμπο και κάποιων εστιατορίων. Εκεί θα μεταφέρονται οι τουρίστες με ελικόπτερα από τους πρόποδες του βουνού για να τρώνε τη φασολάδα τους και να πίνουν τον καφέ τους.
Κι είμαστε ακόμα στην αρχή…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή