Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης σχολικών συγκροτημάτων του Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης σχολικών συγκροτημάτων του Γαλατσίου

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στις σχολικές μονάδες του Γαλατσίου και της Λαμπρινής με στόχο τη λειτουργική και την αισθητική αναβάθμισή τους, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Το Γραφείο Παιδείας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, τους ανθρώπους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και φυσικά τους Διευθυντές των σχολείων έχει ήδη ολοκληρώσει σειρά εργασιών συντήρησης, αναβάθμισης και καλλωπισμού ενώ αρκετές βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν άμεσα. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι απολυμάνσεις και μεθοδικοί καθαρισμοί σε τμήματα σχολείων που είχαν προσωρινά αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και αποτροπής εξάπλωσης του Covid-19. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή, σε μια πρωινή βόλτα μας, είδαμε συνεργείο απολύμανσης να μπαίνει στο 1ο και 12ο Δημοτικό όπου υπό την επίβλεψη του Προέδρου της ΔΕΠ Γιάννη Κορρέ έγινε απολύμανση στις αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων. Απολυμάνσεις έχουν ήδη γίνει επίσης στο 6ο Νηπιαγωγείο, το 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο.
Μία από τις πρωτοβουλίες που παίρνουν σάρκα και οστά στα Γυμνάσια και Λύκεια του Γαλατσίου είναι η ψηφιακή τάξη καθώς παλιά και μη χρησιμοποιούμενα ρούτερ γίνονται λειτουργικά και με την απαραίτητη καλωδίωση στις υποδομές του σχολείου, γραφεία και αίθουσες αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο με σταθερό ίντερνετ ώστε να μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα μαθήματα, προβολές ή άλλες αναζητήσεις απαραίητητες για την εκπαίδευση των μαθητών. Μέχρι στιγμής αυτό έχει υλοποιηθεί στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο και έπονται τα υπόλοιπα σχολεία.

Παράλληλα γίνεται ανάπλαση και αναβάθμιση των προαύλιων χώρων των σχολικών συγκροτημάτων με ελαιοχρωματισμούς, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, συντηρήσεις παρτεριών και περιφράξεων αλλά και με νέα παγκάκια από ξύλο ελάτου, εμποτισμένα με ειδικές βαφές, ασφαλείς και με μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Παγκάκια έχουν ήδη τοποθετηθεί στα 1ο, 5ο και 6ο Γυμνάσιο και στα 1ο, 2ο, 4ο Λύκειο και στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ.

«Οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη θα συνεχιστούν και δεν θα πάψουν καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αλλά και το καλοκαίρι ώστε τα σχολεία να είναι πάντα έτοιμα από κάθε πλευρά» λέει ο Γιάννης Κορρές και συμπληρώνει: «Ναι, ο Δήμαρχος μας… τρέχει αλλά αυτό γιατί η διαμόρφωση ενός αναβαθμισμένου, ελκυστικού για τους μαθητές περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση του Γιώργου Μαρκόπουλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή