Ανοίγουν τα γήπεδα μπάσκετ και 5×5 σε υπαίθριους χώρους και τα γυμναστήρια

ΕΛΛΑΔΑ
Ανοίγουν τα γήπεδα μπάσκετ και 5×5 σε υπαίθριους χώρους και τα γυμναστήρια

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Γκ. Μαγιορκίνης, αργά αλλά σταθερά φαίνεται πως πέφτουν οι αριθμοί κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να έχουμε φύγει από το όριο πίεσης του συστήματος. 

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ενεργοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Επιδημιολόγων του Υπουργείου Υγείας, ένα νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, διαφάνειας και ενδυνάμωσης των πολιτών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των ξένων αρχών για την πορεία της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο επικρατείας όσο και σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα covid-19.gov.gr, αλλά και στις ιστοσελίδες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, θα μπορεί κάθε πολίτης της χώρας να παρακολουθεί 4 κρίσιμους δείκτες.
Πρώτον, το δείκτη θετικότητας, δηλαδή τα θετικά κρούσματα ως προς τα τεστ που διενεργούνται σε κάθε περιοχή.
Δεύτερον, τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 σε 7ημερη κυλιόμενη βάση.
Τρίτον, την ανοδική, καθοδική, σταθερή τάση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Και τέταρτον, το επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού στην κάθε περιοχή της χώρας, με τουλάχιστον μια δόση.
Οι παραπάνω δείκτες θα αποτυπώνουν μια καθαρή εικόνα για την πορεία της πανδημίας, αλλά και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται κάποια τοπική έξαρση που αξιολογείται ως επικίνδυνη, από την ομάδα των Επιδημιολόγων και των ιχνηλατών της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Έτσι, από τη Δευτέρα 31/5 αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self-test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγου εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.
Δεύτερον, αποφασίστηκε οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων δηλαδή, με προϋποθέσεις:
· Μέχρι 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα.
· Με rapid test ή PCR.
· Ηλεκτρονικές εγγραφές.
· Χωρίς απονομές, χωρίς θεατές, με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό από την 1/6/2021.
Επίσης, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από 31/5. Θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο, σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, πάντως,  διευκρινίζει τα εξής για τη χρήση μάσκας:

– Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους.
– Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.
– Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή