Πυρασφάλεια Άλσους Βέικου, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Πυρασφάλεια Άλσους Βέικου, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Όλα τα έργα που πραγματοποιούνται στην πόλη μας σκοπό έχουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, τη βελτίωση της καθημερινότητας των Γαλατσιωτών. Το έργο όμως που θα σας αναφέρω έχει άμεση σχέση και πλήρη συνάφεια με την ποιότητα ζωής όλων μας και αφορά την πυρασφάλεια του Άλσους Βέικου.

Κάθε χρόνο περιφερειακά του Άλσους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, εκδηλώνονται κάμποσες πυρκαγιές, είτε από ατύχημα είτε από εσκεμμένη ενέργεια. Η αγωνία όλων των κατά καιρούς διοικήσεων του Δήμου, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των πολιτών γενικώς ήταν και είναι η περιφρούρηση του δασικού τμηματος στο Λόφο Κόκκου και προπαντός η προστασία όλου του Άλσους Βέικου. Το οποίο Άλσος εκτός από το πράσινο, διαθέτει και πάρα πολλές εγκαταστάσεις κυρίως αθλητικές, όπως το Κλειστό, γήπεδα τένις, γήπεδα μπάσκετ κλπ.
Η αγωνία λοιπόν και το άγχος για την προστασία του Άλσους πρόκειται να μετριαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν θα ολοκληρωθεί το έργο πυρασφάλειας ύψους 600.000 ευρώ, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί. Προβλέπεται να φυτευθούν εντός του Άλσους ειδικά αντιπυρικά φυτά, να τοποθετηθούν αισθητήρες ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και αυτόματα κανονάκια πυρόσβεσης. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό και όταν ολοκληρωθεί, από ό,τι λένε οι ειδικοί, θα παρέχει πλήρη προστασία στο Άλσος Βέικου από πυρκαγιά.
Μακάρι να γίνει αυτό το έργο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί – χτύπα ξύλο! – αν συμβεί κανένα κακό θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να «χτιστεί» ξανά το Άλσος Βέικου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή