Αττική Οδός: Νέο έκθεμα με θέμα την ασφάλεια στον δρόμοστο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Αττική Οδός: Νέο έκθεμα με θέμα την ασφάλεια στον δρόμοστο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το νέοδιαδραστικό έκθεμα «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια»στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των εταιρειών «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.»,απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών και τους ενήλικες συνοδούς τους και σκοπό έχει να προάγει την κυκλοφοριακή αγωγή συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γνώσης, της επίγνωσης, των δεξιοτήτων καθώς και στην καλλιέργεια συμπεριφορών που είναι απαραίτητες για την ασφαλή συμμετοχή στην οδική κυκλοφορία.

Το έκθεμα σχεδιάστηκεαπό διεπιστημονική ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή παιδαγωγών καιμουσειολόγωναπό το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο καθώς και συγκοινωνιολόγων από τις εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», και υλοποιήθηκε μετά από εξάμηνη μελέτη.

Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο περιβάλλον μεδρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις, φανάρια, σήματα της τροχαίας, το κουβούκλιο του τροχονόμου, μια στάση λεωφορείου, ένα εργοτάξιο με εργαλεία, στολές εργασίας και υλικό οδοποιίας καθώς και οχήματαμε χώρο στάθμευσης που δίνει τη δυνατότηταστα παιδιά γιαβιωματική μάθηση και άσκηση, ενώ παράλληλατα βοηθά να υιοθετήσουν ασφαλείς τρόπους οδικής κυκλοφορίας ως πεζοί, ποδηλάτες, επιβάτες ή οδηγοί.

Συγκεκριμένα, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία και τη συνεργασία, τα παιδιά αλληλεπιδρώνταςμεταξύ τους,αλλά καιμε τους ερμηνευτές του Μουσείου και τους ενήλικες που παίζουν μαζί τους, ανακαλύπτουν πώς να κινούνται στον δρόμο, τις διαβάσεις και τα φανάρια και να αναγνωρίζουν τις πινακίδες σήμανσης που συναντούνγύρω τους.

ΤοΠαιδικό Μουσείο της Αθήνας, βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου του Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β΄17-19 και λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, χάρη στη συνεργασία με τονΟργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, του Δήμου Αθηναίων. Επισημαίνεται ότι το Μουσείο έχει ανοίξει για το κοινό με απόλυτο σεβασμό στα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα, για τους προσεχείς μήνες θα λειτουργεί κάθε Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τετάρτη 17:00 – 20:00 και με προγραμματισμένο ραντεβού στο 2103312995 σύμφωνα με τις χρονικές ζώνες που έχουν οριστεί.

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», από την έναρξη ακόμα της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομουπου 20 χρόνια τώρα ταυτίζεται με ασφαλείς και αξιόπιστες μετακινήσεις, υπηρετούν με συνέπεια το όραμά τους για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας και την προώθηση της κουλτούρας οδικής ασφάλειας στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν πάνω από 150.000 παιδιά, μέσα από προγράμματα ευαισθητοποίησης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονεςεκπαιδευτικέςανάγκες. Σήμερα, με την e-Learning έκδοση του προγράμματος «Μάτια ανοιχτά στον δρόμο!», την 6ησεναριακή ανανέωση της εκπαιδευτικής παράστασης «Αττικούλης», τη βιωματική μουσικοχορευτική παράσταση «Οι Τροβαδούροι της ασφάλτου» με το συγκρότημα των BurgerProject, αλλά και το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», η Αττική Οδός παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, μεταφέροντας το μήνυμα της οδικής ασφάλειας στα παιδιά, με κάθε δυνατό τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα ευαισθητοποίησης της Αττικής Οδού,αλλά και για θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια στοwww.aodos.gr.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή