Κρίτων Αρσένης: Πίσω ολοταχώς από την κυβέρνηση για τα ηλεκτρικά ταξί

Κρίτων Αρσένης: Πίσω ολοταχώς από την κυβέρνηση για τα ηλεκτρικά ταξί

Αντί για ηλεκτροκίνητα, 6.000 πετρέλαιο/βενζινοκίνητα ταξί σχεδιάζει η κυβέρνηση να μπουν στους δρόμους και να κινούνται στις πόλεις μας για τα επόμενα 20 χρόνια, παραδέχτηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Ταγαράς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

Συγκεκριμένα, μετά το φιάσκο του «Κινούμαι ηλεκτρικά» που από τις 13.000 αιτήσεις μόλις οι 11 αφορούν ταξί, 8 αιτήσεις για επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού ταξί και 3 αιτήσεις για υβριδικό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ειδικό πρόγραμμα επιδότησης για 2.000 ταξί. Γίνεται προφανές ότι το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλουσίων ανθρώπων και εταιρειών, αλλά ακόμα παραμένει ασαφές αν τα διαθέσιμα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οδηγών ταξί (χρόνοι φόρτισης μπαταρίας και αυτονομία σε χιλιόμετρα) και άρα αν το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τα 2000 ταξί θα αποτύχει και αυτό με τη σειρά του.

Ο κ. Αρσένης ζήτησε ένα ρεαλιστικό σχέδιο από την κυβέρνηση για να αποτραπεί η ανανέωση του στόλου με πετρέλαιο/βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και το κλείδωμα έως και μετά το 2040 των ταξί στις ρυπογόνες τεχνολογίες του παρελθόντος.

Κλείνοντας μετά το πέρας της συζήτησης ο κ. Αρσένης δήλωσε «Δυστυχώς η κυβέρνηση πορεύεται δίχως σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κατάρρευσης. Ακόμη και το εμβληματικό της πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» εξυπηρετεί τους έχοντες αντί να στοχεύει στη μείωση των κλιματικών ρύπων στις μεταφορές. Με τις πολιτικές της κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε σε τεχνολογίες του άνθρακα στις μεταφορές, για τα επόμενα 20 χρόνια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή