Κώστας Ζαχαριάδης : Τίτλοι τέλους για το ΑΣΕΠ όπως το γνωρίσαμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Ζαχαριάδης : Τίτλοι τέλους για το ΑΣΕΠ όπως το γνωρίσαμε

Δήλωση Κώστα Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

Η ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ ολοκλήρωσε την πραξικοπηματική διαδικασία τοποθέτησης του Προεδρείου και των υπολοίπων Συμβούλων του ΑΣΕΠ στη συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής στις 27/7/2021, αποκλείοντας πλήρως από τη διαδικασία την αξιωματική αντιπολίτευση.

Επί δεκαετίες το ΑΣΕΠ, η εμβληματική Ανεξάρτητη Αρχή που ίδρυσε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, ο Ανάστασης Πεπονής αποτέλεσε συνώνυμο της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στη στελέχωση του δημοσίου τομέα. Επί δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις και τα κοινοβουλευτικά κόμματα σεβάστηκαν τη Συνταγματικά κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Αρχή και προχώρησαν στην επιλογή των μελών της κατόπιν διαβούλευσης και ευρείας διακομματικής συναίνεσης σε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους. Όπως ακριβώς επιβάλλει το πνεύμα του Συντάγματος.

Δυστυχώς το ΑΣΕΠ που γνωρίσαμε ως έναν από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς του Ελληνικού κράτους εκπέμπει σήμερα ένα εκκωφαντικό σήμα κινδύνου. Η ΝΔ – δυστυχώς με τη συνεργασία του ΚΙΝΑΛ – μετατρέπει την Ανεξάρτητη Αρχή σε πλήρως χειραγωγούμενο όργανο. Για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση. Κάθε μέρα και περισσότερο οι πρακτικές της παραπέμπουν στην ΕΡΕ του ’60, αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος που ταιριάζει γάντι στον σημερινό υπουργό Εσωτερικών με τις γνωστές «μετριοπαθείς» του απόψεις. Για το ΚΙΝΑΛ όμως που δείχνει να ξέχασε πως το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου προχώρησε στην ίδρυση του ΑΣΕΠ μόνο θλίψη προκαλεί η θέση του που είναι πλήρως αναντίστοιχη με όσα πράττουν και εκπροσωπούν προοδευτικά κόμματα σε όλη την ΕΕ.

Προφανώς τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Η κομματική άλωση του ΑΣΕΠ υλοποιείται με φόντο τον επικείμενο γραπτό διαγωνισμό που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων συμπολιτών μας. Τα γρανάζια του πελατειακού κράτους της δεξιάς βρίσκονται ήδη σε πλήρη λειτουργία. Η χώρα γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Όμως η Ελληνική κοινωνία έχει μνήμη και κρίση. Οι πολίτες που γνωρίζουν, παρακολουθούν και επιθυμούν να ζήσουν σε μια σύγχρονη, δημοκρατική και αξιοκρατική χώρα έχουν αντιληφθεί πλήρως τα παλαιοκομματικά παιχνίδια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Πολύ σύντομα το κράτος δικαίου θα επιστρέψει στη χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή