Η Κέιτ Γουίνσλετ αφηγήτρια στο νέο ντοκιμαντέρ «Eating Our Way To Extinction»

ΚΟΣΜΟΣ
Η Κέιτ Γουίνσλετ αφηγήτρια στο νέο ντοκιμαντέρ «Eating Our Way To Extinction»

Οι διατροφικές συνήθειες περνούν στο μικροσκόπιο στο νέο περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ «Eating Our Way To Extinction» με αφηγήτρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία είναι επίσης παραγωγός της ταινίας έχει τον ρόλο της αφηγήτριας και εξηγεί τον παγκόσμιο αντίκτυπο του φαγητού που τρώμε.

Το «Eating Our Way to Extinction» εξετάζει πως συνδέεται το τι τρώμε με την τρέχουσα οικολογική κρίση επισημαίνοντας ότι καταστρέφουμε απερίσκεπτα το σύστημα υποστήριξης της ζωής μας.

Η υπεραλίευση και η μη βιώσιμη παραγωγή, οι πόροι της και ο ρόλος που διαδραματίζουν στην κλιματική αλλαγή θα διερευνηθούν στο ντοκιμαντέρ.

Σε σκηνοθεσία Ότο και Λούντοβιτς Μπρόκγουεϊ, το ντοκιμαντέρ «Eating Our Way To Extinction» εξερευνά μερικές δυσάρεστες αλήθειες, καθώς εξετάζει τη ζημιά που προκαλεί η παραγωγή τροφίμων στον φυσικό μας κόσμο. Η ταινία περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις από ακαδημαϊκούς, στελέχη της βιομηχανίας και ειδικούς, καθώς και διάσημους σχολιαστές και ακτιβιστές για την προστασία τοπικών κοινοτήτων.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος αναφέρει: «Αυτή είναι η ταινία που οι επόμενες γενιές θα εύχονται να είχαν παρακολουθήσει όλοι σήμερα. Το τρέιλερ δεν αποκαλύπτει ακριβώς ποιος είναι ο μεγάλος «ελέφαντας στο δωμάτιο», αλλά είναι σαφές ότι στο επίκεντρο είναι η εργοστασιακή γεωργία και αυτές οι καταστροφικές βιομηχανίες που δεν μπορούν να κάνουν πίσω και να αλλάξουν. Νομίζω ότι είναι περισσότερο από ποτε απαραίτητο κάθε μέρα τέτοιες ταινίες να μας κάνουν να σκεφτόμαστε τι πραγματικά συμβαίνει».

Το «Eating Our Way To Extinction» θα μεταδοθεί online και θα προβληθεί σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 16 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πηγές

φωτο - Από Mingle Media TV - https://www.flickr.com/photos/minglemediatv/13274194543, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31975298

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή