Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι αδίκημα, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι αδίκημα, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Με αφορμή τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, μήπως ήρθε η ώρα η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση «αντιεμβολιαστικό κίνημα»;

Διότι, εκτός από την Καρδίτσα, όπου ακόμα δεν γνωρίζουμε το βάθος της υπόθεσης, το ζήτημα έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Το τελευταίο που συνέβει ήταν ο όρος τον οποίο έθεσε ασθενής σε δημόσιο νοσοκομείο, να μην μεταγγιστεί με αίμα που προέρχεται από εμβολιασμένο αιμοδότη! Ή ένας άλλος ο οποίος έκανε αγωγή σε γιατρούς του νοσοκομείου της Πάτρας επειδή – άκουσον άκουσον! – τον διασωλήνωσαν ξεχνώντας βέβαια ότι η διασωλήνωση του έσωσε τη ζωή.
Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα και πρέπει η Δικαιοσύνη να παρέμβει πάραυτα, να δωθεί εντολή σε όλους τους Εισαγγελείς της χώρας να αναζητήσουν αυτούς που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις γύρω από το θέμα κορωνοϊός – εμβολιασμός και να τους καλέσουν να απολογηθούν για τις ανοησίες που γράφουν προκαλώντας σύγχυση και αμφιβολία στους πολίτες.
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι αδίκημα και τιμωρείται μέχρι και τρία (3) χρόνια φυλακή. Το άρθρο 191 του Ποινικού Νόμου 4619/2019 αναφέρει σχετικά: «Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό προσώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους με κίνδυνο να προκληθεί ζημιά στην οικονομία, τον τουρισμό, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς σχέσεις τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή με χρηματικό πρόστιμο.»

Και μη μου πείτε ότι δεν είναι ψεύδη όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από κάποιους ψεκασμένους γύρω από τα εμβόλια. Από τη στιγμή που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί μέσα από τους επίσημους οργανισμούς της ότι τα εμβόλια που έχουν πάρει έγκριση και κυκλοφορούν είναι ασφαλή, δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει βλακείες, προκαλώντας φόβο και αμφισβητήσεις στους πολίτες έναντι του εμβολιασμού.
Ο οποίος εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή για να καταπολεμήσουμε αυτό τον ύπουλο και αόρατο εχθρό που λέγεται κορωνοϊός.

Πήγαινε στην κορυφή