Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει πρωτότυπες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”

Δήμος Ηλιούπολης
Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει πρωτότυπες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΕΩΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021:

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει και φέτος – για 7η συνεχή χρονιά- στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», με στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτώνμε κεντρικό σύνθημα:
«Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς»..

Κάθε μέρα υπάρχει και μια πρωτότυπη εκδήλωση, που έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και συγκεκριμένα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/9
«ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ»
Πλατεία Φλέμινγκ, 17:00

Μια υπέροχη διαδρομή 4,5 Km στην πόλη, χωρίς παρουσία θεατών και με αυστηρή τήρηση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων.
Προσυγκέντρωση των εγγεγραμμένων από 16:15 έως 16:45 στην πλατεία Φλέμινγκ και διαδοχικές εκκινήσεις ομάδων των 50 ποδηλατών από τις 17:00, με χρονική απόσταση 10 λεπτών μεταξύ τους.
Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή PCRtest 72 ωρών ή rapidtest 48 ωρών (οι ενήλικοι) ή selftest 24 ωρών (οι ανήλικοι).

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9
«ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ»
4ο, 7ο και 21οΔημ. Σχολείο, 11:00-13:00

Διαβάσεις βγαλμένες από τα παραμύθια. Με πολλή φαντασία και τα πιο ζωηρά χρώματα, θα μεταμορφώσουμε τις διαγραμμίσεις των διαβάσεων έξω από το 4ο, 7ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Πρωτείων στόχος η ασφάλεια των μικρών μαθητών στην όμορφη πόλη μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/9

«ΤΕΤΡΑΠΟΔΕΣ ΒΟΛΤΕΣ»
Πάρκο Ναυαρίνου, 19:00

Ασφαλής μετακίνηση με τους μικρούς τετράποδους φίλους μας, από το πάρκο Ναυαρίνου έως την πλατεία Φλέμινγκ.Μαζί μας θα είναι διάσημος εκπαιδευτής, κτηνίατροι και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Δώρα και εκπλήξεις θα περιμένουν τους φιλόζωους και τα ζωάκια τους.

ΤΡΙΤΗ 21/9
«Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ»

Ένας μεγάλος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα νηπιαγωγεία της πόλης μας. Κάθε νηπιαγωγείο θα ετοιμάσει ένα παραμύθι για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τα παραμύθια που θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας με τις δασκάλες τους, θα «γεννήσουν» το πρώτο βιβλίο που θα εκδοθεί με θέμα την ΕΕΚ. Το ωραιότερο παραμύθι θα είναι ο τίτλος του βιβλίου και θα μπει στο εξώφυλλο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9
«ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»
Οδ. Μυκόνου στο ύψος του 10ου Δημοτικού Σχολείου, 17:00-20:00

Η οδός Μυκόνου θα παραδοθεί σε μικρούς και μεγάλους για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ κιμωλίας. Οι καλλιτέχνες της πόλης μας θα έχουν την δυνατότητα μέσα από ξεχωριστά και ευφάνταστα σχέδια, να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να εκφράσουν τα δικά τους όνειρα για την μετακίνηση στην Ηλιούπολη. Οι μικροί μαθητές καθώς και οι περαστικοί θα έρθουν σε επαφή με μια διαδραστική παράσταση που θα αποτυπώσει, μέσα από καλλιτεχνικά σχέδια στην άσφαλτο, την ανάγκη των παιδιών να έχουν μια υγιή και εύκολη μετακίνηση στους δρόμους της πόλης τους.
Προσκαλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, που έχουν στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε ότι:

«Παροτρύνουμε τους πολίτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές της πόλης μας και να χρησιμοποιούν τρόπους μετακίνησης που να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία του.Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η μετακίνηση με φιλικά προς στο περιβάλλον μέσα, ποδήλατα, σκούτερ, ηλεκτρικά οχήματα ή με τα πόδια αποδεικνύεται πολύτιμη, κρατώντας μας ασφαλείς και παράλληλα υγιείς σωματικά και ψυχικά.Εκτός από την ενίσχυση της υγείας των ανθρώπων, το ποδήλατο και το περπάτημα είναι επίσης απίστευτα ευεργετικά για το μυαλό, αφού δημιουργούν ευεξία, και μειώνουν το καθημερινό άγχος.
Στο πλαίσιο της βελτίωσης της κινητικότητας στην πόλη, ο Δήμος μας συνεχίζει την ανακατασκευή και την διαπλάτυνση πεζοδρομίων καθώς και την διαμόρφωση περισσότερων ραμπών για την ασφαλή κίνηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες.
Ενισχύουμε την ηλεκτροκίνηση των δημοτικών οχημάτων, καθώς έχουμε ήδη κατατεθεί πρόταση προς χρηματοδότηση της προμήθειας 3 ηλεκτρικών λεωφορείων για την Δημοτική Συγκοινωνία και 3 επιβατικών οχημάτων και 2 φορτηγών, για την υποστήριξη των δημοτικών υπηρεσιών και ακόμη μελετούμε την χωροθέτηση78 Θέσεων Φόρτισης Οχημάτων για αυτοκίνητα, φορτηγά, ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ στην πόλη μας.
Ας κάνουμε πράξη λοιπόν το σύνθημα της «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και ας κινηθούμε μέσα στην πόλη μας με τα πόδια, με ποδήλατο ή με πατίνι μόνοι ή με παρέα για δουλειά ή ευχαρίστηση, διατηρώντας καλή υγεία και ψυχολογία.
«Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς!»”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή