«Γεφυρώνοντας την Ευρώπη»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Γεφυρώνοντας την Ευρώπη»

Το 4ο Λύκειο Γαλατσίου στα πλαίσια του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ πραγματοποίησε την πρώτη του εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Łódź της Πολωνίας την εβδομάδα 2 – 7 Νοεμβρίου 2015.

Οι μαθητές Ασπασία Χαραλαμποπούλου, Αλεξία Χούμου, Παναγιώτης Τσιτσάνος και Βασιλική Τάγκα της Β’ Λυκείου με τη συνοδεία του διευθυντή του σχολείου Τζιοβά-ρα Απόστολο και την υπεύθυνη του προγράμματος Παυλογεωργάτου Ευφροσύνη επισκέφτηκαν την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας. Η πόλη Łódź, ή αλλιώς «Γη της Επαγγελίας» με σπουδαία βιομηχανική παράδοση και πολυεθνοτική σύνθεση αποτελεί σήμερα ένα αξιομνημόνευτο υπόδειγμα πόλης που προσπαθεί να ανακα-τασκευάσει τις βιομηχανικές της υποδομές και να δημιουργήσει μια μοντέρνα ταυ-τότητα.

Οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος, με θέμα “Ready, Steady… Life! A Healthy Lifestyle Programme” εργάστηκαν για να υλοποιήσουν το πρώτο μέρος του προγράμματος που σχετίζεται με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση των εφήβων, σε συνεργασία με τους μαθητές της Πολωνίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Λετο-νίας και Γαλλίας. Οι εκπαιδευτικές δράσεις σχετίζονταν με την παρουσίαση των χω-ρών από τους μαθητές με χρήση τεχνολογικών εργαλείων, με το σχεδιασμό του Walking Club που αφορά την ένταξη του περπατήματος ως καθημερινής δραστηριό-τητας, με τη δημιουργία αφίσας στα πλαίσια προώθησης του περπατήματος, τη δημιουργία logo, που απεικονίζει την ουσία του εκπαιδευτικού προγράμματος, τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για την παρασκευή υγιεινής διατροφής και παιχνιδιών με λέξεις που σχετίζονται με τη διατροφή, την παρακολούθηση διαλέ-ξεων για τις διατροφικές διαταραχές και τέλος με την άσκηση σε παραδοσιακά Πο-λωνικά παιχνίδια. Οι δράσεις αυτές είχαν ως σκοπό την αλληλεπίδραση των μαθη-τών, την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και τη δημιουργία στενών ευρωπαϊκών σχέσεων. Στα πλαίσια του προγράμματος επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλης, στη διάρκεια της οποίας ο αντιδήμαρχος ενημερώθηκε για τις δράσεις μας, ενώ ο ίδιος ανέπτυξε τους προβληματισμούς του για το δήμο. Οι μα-θητές φιλοξενήθηκαν στα σπίτια των Πολωνών συμμαθητών και με αυτόν τον τρόπο είχαν την ευκαιρία να βιώσουν σε μεγάλο βαθμό την Πολωνική κουλτούρα.

Σε αναμονή του επόμενου ευρωπαϊκού ταξιδιού μας τον επόμενο Φεβρουάριο από τις 7 ως τις 13 στην Ουγγαρία οι μαθητές θα εργαστούν για την παρουσίαση των θρεπτικών συστατικών των τροφών, με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό φωτογραφίας και με τη διοργάνωση μιας ημερίδας στο σχολείο με θέμα την παρουσίαση των α-ποτελεσμάτων της έρευνας αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων που θα πραγματοποιηθεί με δείγμα 100 μαθητών.

Ο Διευθυντής

Τζιοβάρας Απόστολος
Μαθηματικός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή