Περιφέρεια Αττικής: Χορηγήθηκαν 78.100 προσωρινά διπλώματα, αντικαταστάθηκαν 11.350 άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr

Περιφέρεια Αττικής: Χορηγήθηκαν 78.100 προσωρινά διπλώματα, αντικαταστάθηκαν 11.350 άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr και ανανεώθηκαν 45.250 μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης των ΚΕΠ

Γ. Πατούλης: «Σταδιακά βάζουμε τέλος στη γραφειοκρατία-Με σύγχρονα και καινοτόμα μέσα συμβάλουμε στην αμεσότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών»

Ορατά και μετρήσιμα είναι πλέον τα αποτελέσματα των καινοτόμων προτάσεων και παρεμβάσεων της διοίκησης της Περιφέρειας για τη γρήγορη, διαφανή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση υποψήφιων και νυν οδηγών.
Από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής χορηγήθηκαν, εντός 24 ωρών, 78.100 προσωρινά διπλώματα, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 35% του συνόλου των διπλωμάτων που χορηγήθηκαν πανελλαδικά μετά τη νομοθέτηση και υλοποίηση, πριν 16 μήνες, της σχετικής πρότασης του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη. Επιπλέον, μειώθηκε δραστικά η ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών μετά την υιοθέτηση και της πρότασης για αυτοδίκαιη άρση της παρακράτηση της κυριότητας οχημάτων και μοτοσικλετών.

Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες της Αττικής επιλέγουν να αντικαταστήσουν ή ανανεώσουν τα διπλώματα οδήγησης ηλεκτρονικά και από απόσταση. Το τελευταίο εξάμηνο 11.350 οδηγοί αντικατέστησαν, μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr, την άδεια οδήγησης λόγω απώλειας, φθοράς και κλοπής με την αίτησή τους να διαβιβάζεται αυθημερόν στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ και το νέο δίπλωμα να εκδίδεται εντός 7ημέρου, ενώ υπό εξέταση είναι 586 αιτήματα λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά. Επίσης, το τελευταίο 16μηνο 45.250 οδηγοί ανανέωσαν το δίπλωμά τους μέσω της ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης των ΚΕΠ της Αττικής με το χρόνο εξυπηρέτησης να έχει μειωθεί σε 7 ημέρες αντί 3 και πλέον μηνών αναμονής στο παρελθόν.

«Τα αποτελέσματα των καινοτόμων προτάσεων και παρεμβάσεων που ξεκινήσαμε από την επόμενη κιόλας ημέρα της ανάληψης της Περιφερειακής Διοίκησης είναι πλέον ορατά στους πολίτες» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης. «Αταλάντευτα και μεθοδικά συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων και αγκυλώσεων. Οι πρωτοποριακές ιδέες και τα καινοτόμα εγχειρήματα που εμπεριέχονται στη δέσμη των προτάσεων που έχουμε καταθέσει, γίνονται χρήσιμα εργαλεία αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των οδηγών. Υιοθετούνται από την κυβέρνηση και εφαρμόζονται σταδιακά για το σύνολο των Περιφερειών της χώρας βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία του γκισέ, την πολύμηνη αναμονή και κάθε μορφής διαμεσολάβηση. Εντός του έτους, ευελπιστούμε, ότι με την καταλυτική συμβολή των συναρμοδίων Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών πρόκειται να γίνουν πράξη και οι προτάσεις μας για τη νομοθέτηση της ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχημάτων/μοτοσικλετών και της ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων οδήγησης, καθώς και η δυνατότητα η ψηφιακή πύλη gov.gr να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποψηφίων και νυν οδηγών ώστε να αποτρέπονται οριστικά φαινόμενα εξαπάτησης και διαφθοράς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, υπογραμμίζει ότι «βήμα – βήμα και με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη υλοποιούμε στην πράξη όσα επί δεκαετίες προσδοκούσαν οι συμπολίτες μας. Γρήγορα και ανέξοδα με ολοκληρωμένο σχέδιο και θεσμικές προτάσεις μεριμνούμε ώστε να εξυπηρετούνται με ένα κλικ και ηλεκτρονικά από το σπίτι ή το γραφείο τους. Ταυτόχρονα, απαλλάσσουμε τις Υπηρεσίες Μεταφορών από τεράστιους όγκους φυσικών αρχείων, ενώ εγκαθιστούμε αυτοματοποιημένα συστήματα εξυπηρέτησης πολιτών και επαγγελματιών. Για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων εργαζόμαστε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή, τον Γενικό Διευθυντή Μεταφορών, Ηλία Δόλγυρα, και όλο το στελεχιακό δυναμικό των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή