Τίποτα πια δεν είναι όπως πρώτα

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Τίποτα πια δεν είναι όπως πρώτα

Τίποτα πια δεν είναι όπως πρώτα

Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις των Τζιχαντιστών στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, με τον θλιβερό απολογισμό των 132 νεκρών, το Παρίσι, η Γαλλία, η Ευρώπη, γυρίζει σελίδα. Τίποτα πια δεν είνα όπως πρώτα…
Η κοινωνία των χωρών της Ευρώπης θα είναι μια φοβισμένη κοινωνία και θα παραμείνει φοβισμένη για πολύ καιρό. Οι τυφλές δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών δεν είναι απλά μια τρομοκρατική πράξη, είναι πόλεμος. Πόλεμος εναντίον της ελευθερίας και του τρόπου ζωής των πολιτών της Ευρώπης. Στον ίδιο τρόπο ζωής που είχαν μεγαλώσει και οι μακελάρηδες του Παρισιού.
Στο Βέλγιο, όπως γράφεται, ένας ολόκληρος σχεδόν δήμος εδώ και 20 χρόνια ήταν το άνδρο των φανατικών Ισλαμιστών. Εκεί πήραν μαθήματα φανατισμού και άκρατου μίσους. Πώς όμως παιδιά, μεγαλωμένα με τον δυτικό τρόπο ζωής, κατέληξαν να γίνουν οι πιο σκληροί δολοφόνοι; Και πώς τόσα χρόνια οι αρχές του Βελγίου δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι γίνεται σ’αυτή τη γειτονιά; Για φανταστείτε να γινόνταν κάτι τέτοιο σε κάποιο δήμο της Αττικής…
Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, πολλές χώρες αναθεώρησαν τις θέσεις τους γύρω από το προσφυγικό ζήτημα. Δεν είναι λίγες αυτές που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτούν ούτε έναν πρόσφυγα στο έδαφός τους και κάποιες άλλες οι οποίες σηκώνουν τείχη και συρματοπλέγματα στα σύνορά τους. Όλη αυτή η εξέλιξη θα είναι εις βάρος βέβαια των πραγματικών προσφύγων, οι οποίοι αφού γλίτωσαν από τη φωτιά του πολέμου, δεν θα βρουν στον ήλιο μοίρα.
Η λύση πάντως του προβλήματος είναι μία και δεν είναι άλλη από το να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στην Συρία, να ανσσυγκροτηθεί η χώρα και να δωθεί η δυνατότητα στους ξεριζωμένους να γυρίσουν και πάλι στις εστίες τους.

?
Μια συσκευή μασάζ ψάχνουν να βρουν οι υπηρεσίες του Δήμου Γαλατσίου εδώ και ένα χρόνο αλλά μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18/11, η προηγούμενη διοίκηση του δήμου μέσω της Μονομετοχικής Εταιρείας είχε αγοράσει μια συσκευή μασάζ, την οποία, όπως είπε, αναζητούν εναγωνίως εδώ και δύο χρόνια αλλά δεν την έχουν βρει.
Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή ίσως βρεθεί η συσκευή, αν και το θεωρώ δύσκολο γιατί αν ήταν θα είχε βρεθεί τοσο καιρό που την ψάχνουν.
Το ερώτημα είναι άλλο: τι σκοπό εξυπηρετούσε μια τέτοια συσκευή στο Δήμο Γαλατσίου;
Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι έκανε μασάζ στον προηγούμενο δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο, ο οποίος σε καθημερινή βάση ήταν κατάκοπος μετά από 2,5 έως 3 ώρες ενασχόλησής του με τα θέματα του δήμου.

Στη συνεδίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Νοεμβρίου, μαζί με τον προϋπολογισμό συζητήθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016, στο οποίο προβλέπεται και η ανάπλαση ορισμένων πλατειών.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο κ. Ζώμπος δήλωσε ότι ψηφίζουν σαν παράταξη μόνο τα έργα που έρχονται από το 2014 (δική τους διοίκηση) και καταψηφίζουν τις αναπλάσεις των πλατειών γιατί τις θεωρούν, όπως είπε, έργα βιτρίνας.
Θα πρέπει να θυμήσουμε στον κ. Ζώμπο τις δύο «υπέροχες» πλατείες τις οποίες κατασκεύασαν κατά τη δική τους 7ετή θητεί στο δήμο. Η μία στην οδό Παραδεισίων στα Καραγιανέικα, η επωνομαζόμενη «Τα Οχυρά του Ρούπελ» και η άλλη πλατεία στην οδό Απειράνθου, που το πιο σωστό θα ήταν να λέγεται «Βομβαρδισμένο Τοπίο».
Αυτές ήταν οι πλατείες κόσμημα της προηγούμενης διοίκησης.


θετική εξέλιξη


Η νεότερη ημερομηνία που έδωσε το αρμόδιο υπουργείο για την οριστική αποχώρηση των προσφύγων από το Παλαί Γαλατσίου είναι η 24η Νοεμβρίου. Αυτό υποσχέθηκε ο υπουργός Μουζάλας στο δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο.

Ας ελπίσουμε ότι έτσι θα γίνει αλλά εγώ και πάλι το βλέπω λίγο χλωμό. Και ο λόγος είναι απλός. Όσο συνεχίζεται η ροή προσφύγων από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά και όσο δεν ανοίγει άλλος χώρος υποδοχής των προσφύγων, τότε το Παλαί θα συνεχίει να λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας.
Για το τί θα γίνει τώρα μετά την ελεύθερωση του χώρου από τους πρόσφυγες, η πληροφορία που έχω είναι ότι ο δήμαρχος Γαλατσίου ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ και σε άλλους φορείς της κυβέρνησης καθώς και στους βουλευτές της Β’ Αθήνας με την οποία θα ζητά την παραχώρηση της διαχείρισης του Ολυμπιακού ακινήτου στο δήμο Γαλατσίου. Αν πράγματι σταλεί η επιστολή αυτή, θα είναι κατ’αρχάς μια θετική εξέλιξη για το Παλαί, το οποίο μας απασχολεί εδώ και μια 10ετία.
Πολύ καλά σκεφτηκε ο δήμαρχος και πήρε την απόφαση να ζητήσει τη διαχείριση του ακινήτου γιατί στο κάτω κάτω το δικαιούμεθα. Εμείς δώσαμε τα 100 στρέμματα το 2003 για να χτιστεί το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.
Ας δικαιωθούμε έστω και ετεροχρονισμένα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή