Δήμος Γαλατσίου: Αντίθετοι στην πρόσληψη Π. Κατσάκου οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγ. Σαπουνά και Ν. Χωριανόπουλος

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Αντίθετοι στην πρόσληψη Π. Κατσάκου οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγ. Σαπουνά και Ν. Χωριανόπουλος

Με επιστολή τους προς τον Διευθυντή της «Αυγής» Άγγελο Τσέκερη, την οποία κοινοποίησαν προς τον Νάσο Ηλιόπουλο – εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στον Κωσταντίνο Ζαχαριάδη, Τομεάρχη Εσωτερικού του κόμματος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου Α. Σαπούνα και Ν. Χωριανόπουλος του συνδυασμού
«Γαλάτσι από Κοινού» εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόσληψη του δημοσιογράφου της «Αυγής» Πέτρου Κατσάκου στον Δήμο Γαλατσίου. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αθήνα 3/10/2021

Προς:
Άγγελος Τσέκερης, διευθυντής της εφημερίδας «Η Αυγή»
Κοινοποίηση:
Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Αγαπητοί σύντροφοι

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την Τρίτη 28/9/21, από δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης του δήμου Γαλατσίου, ότι το μέλος της συντακτικής επιτροπής της Αυγής, Πέτρος Κατσάκος, ανέλαβε καθήκοντα «ειδικού συνεργάτη/δημοσιογράφου, για θέματα ενημέρωσης και προβολής του έργου της Δημοτικής Αρχής» του δημάρχου Γαλατσίου, Γιώργου Μαρκόπουλου, με διάρκεια που συμπεριλαμβάνει και την προεκλογική περίοδο των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της πρόσληψης του Πέτρου Κατσάκου στη Διαύγεια (31/05/2021) και αντίστοιχα της σύμβασης εργασίας (22/09/2021):
«Ο β΄ συμβαλλόμενος, ΚΑΤΣΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ τ. Δημητρίου θα παρέχει συμβουλές, θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά ως δημοσιογράφος για θέματα ενημέρωσης και προβολής του έργου της δημοτικής αρχής. Το συμβουλευτικό της έργο απευθύνεται προς το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Γαλατσίου… Υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου τον οποίο επικουρεί. Το έργο του ανωτέρω θα παρέχεται στην έδρα του Δήμου Γαλατσίου και ο χρόνος απασχόλησης θα είναι ανεξάρτητος και ανάλογος των υπηρεσιακών αναγκών των ανατιθεμένων καθηκόντων και έργων… Η παρούσα σύμβαση κατά το άρθρο 163 του Ν.3584/2007 είναι ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η οποία ισχύει από 23.09.2021 μέχρι το πέρας της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου, ήτοι μέχρι 31/12/2023…»

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Πέτρος Κατσάκος είναι γνωστός στους Γαλατσιώτες, όχι μόνον ως συγγραφέας, δημοσιογράφος και μέλος της συντακτικής επιτροπής της Αυγής, αλλά και ως κάτοικος Γαλατσίου, επί χρόνια μέλος της ΟΜ Γαλατσίου, επί χρόνια μόνιμος αρθρογράφος στη μόνη εβδομαδιαία εφημερίδα της πόλης και έχοντας προταθεί ακόμη και ως υποψήφιος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014, η έκπληξή μας ήταν μεγάλη και ιδιαιτέρως δυσάρεστη. Πολλώ δε μάλλον που πληροφορηθήκαμε το γεγονός αυτό από τρίτο, αντί να έχουμε ενημερωθεί από τον ίδιο, στο πλαίσιο στοιχειωδών συντροφικών σχέσεων.
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, με τον οποίο η επίσημα υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοτική μας παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» βρίσκεται σε οξεία πολιτική αντιπαράθεση, εξαιτίας μεταξύ άλλων και της εντεινόμενης αυθαιρεσίας, ακόμη και της παραβίασης των νόμων, που χαρακτηρίζει το ύφος και το ήθος της διοίκησης του, εκτός από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ που είναι από το 2012, έχει εκλεγεί και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Με άλλα λόγια, ο Γιώργος Μαρκόπουλος είναι σημαίνον αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ, σε σύμπνοια και με επιρροές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και σε στενές σχέσεις με τον Άδωνη Γεωργιάδη και την Νίκη Κεραμέως, μεταξύ άλλων, όπως προκύπτει από τις δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο δήμο μας, με πρωτοβουλία του δημάρχου.

Η δημοτική παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» και η ΟΜ Γαλατσίου έχουν απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στην «Αυγή» για δημοσιοποίηση των καταγγελιών
τους για τις αυθαιρεσίες και παρανομίες του δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, τίποτε, όμως, δυστυχώς, δεν δημοσιεύθηκε ούτε στην έντυπη έκδοση ούτε στο σάιτ, σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες, όπως για παράδειγμα η Εφημερίδα των Συντακτών και η Καθημερινή.

Ύστερα από τα παραπάνω, η πρόσληψη του Πέτρου Κατσάκου «για να επικουρεί» τον Γιώργο Μαρκόπουλο «στην προβολή του έργου της δημοτικής αρχής», μας γεννά έντονη ανησυχία σχετικά με την πολιτική αντανάκλαση αυτής της επιλογής στο αυτοδιοικητικό πεδίο και όχι μόνον.

Για μας, είναι καταφανές ότι το έργο του μέλους της συντακτικής επιτροπής της «Αυγής» στο πλευρό του δημάρχου αντιπολιτεύεται αντικειμενικά και ευθέως τη δράση της δημοτικής παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Γαλάτσι. Εκτός των άλλων ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραπλάνησης των δημοτών και της δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων σχετικά με την πολιτική στάση της δημοτικής παράταξης και της ΟΜ Γαλατσίου έναντι του Γ. Μαρκόπουλου και των πεπραγμένων του.

Επιπλέον, όμως, λόγω της ιδιότητας του Γ. Μαρκόπουλου ως προέδρου της ΠΕΔΑ, ο ρόλος του Π. Κατσάκου θα έχει αντίχτυπο στους άλλους δήμους της Αττικής. Θεωρούμε ότι η παραπάνω επαγγελματική επιλογή δεν συνάδει δεοντολογικά με τη θέση του μέλους της συντακτικής επιτροπής της Αυγής και σε ένα βαθμό υπονομεύει αντικειμενικά την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα της ιστορικής μας εφημερίδας.

Με εκτίμηση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Γαλατσίου
ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΑ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γαλάτσι από Κοινού», μέλος του Συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Γαλάτσι από Κοινού», συντονιστής της ΟΜ Γαλατσίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πήγαινε στην κορυφή