Ο Weeknd ανακηρύχθηκε Πρέσβης Καλής Θέλησης του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ

ΚΟΣΜΟΣ
Ο Weeknd ανακηρύχθηκε Πρέσβης Καλής Θέλησης του Παγκόσμιου Επισιτιστικού  Προγράμματος του ΟΗΕ

Ο Weeknd είναι επίσημα ο νέος πρέσβης καλής θέλησης του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP).
Ο Καναδός τραγουδιστής παρέλαβε την τιμητική διάκριση σε πρόσφατη τελετή στο Λος Άντζελες: «Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ επιτελεί επείγον και σημαντικό έργο για να αλλάξει και να σώσει ζωές σε καθημερινή βάση και αισθάνομαι ενθουσιασμένος που θα βοηθήσω στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πείνας και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» ανέφερε.
Ο Weeknd έχει δωρίσει στο παρελθόν περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια σε πολλούς οργανισμούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Πιο πρόσφατα έκανε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου για να στηρίξει τις προσπάθειες αρωγής του WFP στην Αιθιοπία.
Οι συγκρούσεις γύρω από την Αιθιοπία επηρεάζουν βαθιά τον καλλιτέχνη, οι γονείς του οποίου είναι Αιθίοπες μετανάστες στον Καναδά. Ο Weeknd αναφέρει σε δελτίο τύπου: «Η συνεργασία μας είναι μια γνήσια προέκταση όλων των προσπαθειών και των προθέσεών μας να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη και να τερματίσουμε τα τόσα δεινά».
Ο Μπάρον Σεγκάρ, επικεφαλής του WFP μίλησε για την ένταξη του Weeknd στο πρόγραμμα λέγοντας: «Είτε τραγουδάει, είτε μιλάει για την παγκόσμια πείνα, η φωνή του Weeknd είναι ισχυρή και εμπνευσμένη,ισοδύναμη με την αφοσίωσή του να βοηθάει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι τιμή μας που εντάχθηκε στην αποστολή μας. Αναμφίβολα θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά ανθρωπιστών στον αγώνα για να διασφαλιστεί ότι κανένας άνδρας, γυναίκα ή παιδί δεν θα κοιμάται πεινασμένος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πηγές

φωτο -Από Nicolas Padovani, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74331888

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή