Είναι πολλά τα λεφτά, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Μέχρι τέλος του έτους πρόκειται να κατατεθούν προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου ο ετήσιος Προϋπολογισμός μαζί με το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες, το φετινό τεχνικό πρόγραμμα θα είναι το μεγαλύτερο από όλα όσα έχουν ψηφιστεί μέχρι τώρα και θα φτάσει τα 48 εκατ. ευρώ.

Αν είναι πράγματι έτσι, θα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό για τα δεδομένα του Δήμου Γαλατσίου τεχνικό πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το ύψος των προηγούμενων Τεχνικών Προγραμμάτων κυμαινόταν από 3 έως το πολύ 10 εκατ. ευρώ. Η έκπληξη όλων θα είναι μεγαλύτερη αν επαληθευτεί το σενάριο που λέει ότι μέχρι το τέλος του 2022, το Τεχνικό Πρόγραμμα, μετά τις προσθήκες που θα γίνουν στην πορεία του χρόνου, θα φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ.
Είναι πράγματι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό αλλά εδώ είμαστε για να δούμε στο τέλος τί θα γίνει.

Κάποια από τα έργα τα οποία αναμένεται να ενταχθούν στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα είναι η πλήρης ανακατασκευή του Παλιού Κλειστού Γυμναστηρίου στο Άλσος Βέικου (προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ), ο βρεφονηπιακός σταθμός της οδού Κυμοθόης (3,5 εκατ. ευρώ), ο εκσυγχρονισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας (συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ), η δημιουργία θερινού κινηματογράφου και πλατείας στην «Ζαΐρα» (11 εκατ. ευρώ).

Ο εκσυγχρονισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας περιλαμβάνει την προμήθεια 8 νέων απορριμματοφόρων, 3 φορτηγών ανοικτού τύπου, ενός τριαξονικού φορτηγού, ενός πλυντηρίου κάδων, ενός λειοτεμαχιστή καθώς και υπογειοποίηση κάδων ανακύκλωσης. Αν γίνουν όλα αυτά θα πρόκειται για πλήρη εκσυγχρονισμό στον μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά τα μηχανήματα από μόνα τους δεν είναι αρκετά. Απαραίτητη προϋπόθεση η εμπλοκή του ανθρώπινου παράγοντα, ο οποίος θα συντονίζει και θα επιβλέπει για να έχουμε στο τέλος ένα καθαρό Γαλάτσι.
Μέσα στα έργα παρέλειψα να αναφέρω το πιο σημαντικό, αυτό της κεντρικής πλατείας στο Παλαιό Τέρμα, που από ό,τι πληροφορήθηκα τακτοποιήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες, έπεσαν οι υπογραφές με τους κληρονόμους και το 2022 θα είναι η αρχή για την πολυπόθητη πλατεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή