Εθελοντισμός και Ανακύκλωση, δράση του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Εθελοντισμός και Ανακύκλωση, δράση του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Εθελοντισμός και Ανακύκλωση, δράση του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Κυριακή 5/12 στην κεντρική πλατεία

Ένα Κυριακάτικο πρωινό αφιερωμένο στην προώθηση της ιδέας και των πρακτικών της Ανακύκλωσης ετοιμάζει το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, οι Εθελοντές του Δήμου θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι για να παρουσιάσουν μια σειρά από δράσεις, παιχνίδια και εκθέματα σχετικά με το πώς ανακυκλώνουμε και τι κερδίζουμε, εμείς και ο πλανήτης, από αυτό.
Μαζί και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, παράρτημα του οποίου, παραδοσιακά, λειτουργεί με πλούσιο έργο στο Ηράκλειο. Εκεί και παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης για να παίξουν, να μάθουν και να βάλουν την Ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους.
«Θέλουμε κοντά μας μικρούς και μεγάλους, τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας. Να παίξουμε αλλά, προ πάντων, να μάθουμε για τα οφέλη της Ανακύκλωσης και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει ριζικά το μέλλον προς το καλύτερο. Περιμένουμε, λοιπόν, τους Ηρακλειώτες την Κυριακή που μας έρχεται στην κεντρική πλατεία, κυρίως τα μικρά παιδιά που είναι η ελπίδα μας για ένα πιο όμορφο αύριο», δηλώνει ο Πέτρος Ελευθεριάδης, υπεύθυνος του Σώματος Εθελοντών.
«Συγχαρητήρια στο Σώμα Εθελοντών του Δήμου μας για την πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουμε όπως κάνουμε με όλες τους τις δράσεις. Άλλωστε η βελτίωση της πόλης μας απαιτεί συμμαχία, απαιτεί να είμαστε πολλοί ειδικά σε εκστρατείες όπως η Ανακύκλωση. Η Ανακύκλωση που, μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι, ίσως, οι καλύτερες λύσεις για την βιωσιμότητα στις σύγχρονες πόλεις, στις χώρες, σε όλο τον πλανήτη», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή