Ο πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής στην «Κοινωνία Ώρα Mega»: Οι ανεμβολίαστοι κλαίνε μετανιωμένοι στις ΜΕΘ

ΥΓΕΙΑ
Ο πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής στην «Κοινωνία Ώρα Mega»: Οι ανεμβολίαστοι κλαίνε μετανιωμένοι στις ΜΕΘ

Ο πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής στην «Κοινωνία Ώρα Mega»: «Οι ανεμβολίαστοι κλαίνε μετανιωμένοι στις ΜΕΘ και ζητούν να εμβολιαστούν»

Τις εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και ο Πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής. «Ως ιδιώτης γιατρός μαζί με τους συναδέλφους μας τα τελευταία δύο χρόνια προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην πανδημία αναχαιτίζοντας και κρατώντας τα περιστατικά όσο μπορούσαμε στα σπίτια τους προσπαθώντας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους στο Ε.Σ.Υ. οι οποίοι πραγματικά εδώ και δύο χρόνια υπερβάλλουν εαυτόν και έχουν καταρρακωθεί», δήλωσε ο Πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής. «Με την απόφαση του υπουργείου υγείας να προσφέρουμε στα νοσοκομεία έχουμε μοιραστεί κάποιοι πνευμονολόγοι και παθολόγοι που έχουμε σύμβαση με το ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδος. Εγώ τοποθετήθηκα στη α πτέρυγα covid στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η κατάσταση η οποία αντίκρυσα δυο βδομάδες πριν ήταν χειρότερη από αυτή που είχα σχηματίσει στο μυαλό μου», πρόσθεσε. «Βλέπω συναδέλφους να τρέχουν όλο το εικοσιτετράωρο, ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές και άνθρωποι που δίνουν αγώνα να επιβιώσουν και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία. «Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε μετανιωμένοι , αποδίδουν την πράξη τους να μην εμβολιαστούν σε κάποιο συγγενικό η φιλικό πρόσωπο και κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν», σημείωσε για τους ανεμβολίαστους. «Είναι πολύτιμη η βοήθεια των ιατρών που ήρθαν να βοηθήσουν σας ευχαριστούμε», τόνισε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Τόσο η κ. Παγώνη όσο και ο κ. Τσαβλής σχολίασαν το έργο των ιατρών που δεν παρέχουν μόνο τις ιατρικές υπηρεσίες τους στους ασθενείς, αλλά τους στηρίζουν και ψυχολογικά. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν αμετάπειστοι και δεν μετράει ο λόγος των επιστημόνων που καθημερινά ακούν και διαβάζουν για να αλλάξουν γνώμη», κατέληξε ο κ. Τσαβλής. «Αυτά τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας για να ξέρουμε τι γίνεται είναι ότι περιμένουμε σε μια εβδομάδα να μας πουν αν καλύπτεται από το εμβόλιο που ελπίζουμε ότι θα καλύπτεται», τόνισε η κ. Παγώνη σχολιάζοντας πως οι εταιρείες είναι έτοιμες να βγάλουν εμβόλιο και για την Όμικρον. «Η Όμικρον έχει ένα στοιχείο παραπάνω από τη Δέλτα και δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί, ότι έχει 32 μεταλλάξεις αυτό στην πρωτεΐνη της ακίδας είναι λίγο δύσκολο δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί. Προς το παρόν όμως τα στοιχεία που έχουμε και από το εξωτερικό την περνάνε σαν γρίπη», ανέφερε για τη νέα μετάλλαξη. «Τα παιδιά δεν μπορούμε να τα κλείσουμε στο σπίτι όταν έχουμε εμβολιάσει το 67% του πληθυσμού», ξεκαθάρισε η κ. Παγώνη για το κλείσιμο των σχολείων.

https://www.megatv.com/2021/12/03/koronoios-tsavlis-sto-mega-oi-anemvoliastoi-klaine-metaniomenoi-kai-zitoun-na-emvoliastoun/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή