Κυρανάκης: Ο νόμος για τις μολότοφ φέρνει αποτέλεσμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυρανάκης: Ο νόμος για τις μολότοφ φέρνει αποτέλεσμα

Στο τέλος της εποχής που οι κουκουλοφόροι έριχναν ανεξέλεγκτα μολότοφ κατά των αστυνομικών και κατέστρεφαν δημόσιες περιουσίες τόσο στα Εξάρχεια όσο και στο κέντρο της Αθήνας στάθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως επισήμανε η αλλαγή του νόμου που μετέτρεψε σε κακούργημα την κατοχή των μολότοφ πλέον λειτουργεί, κάτι το οποίο είναι αρκετά σημαντικό τόσο για τους αστυνομικούς- που κινδυνεύουν λιγότερο- αλλά και για τους πολίτες. «Η προστασία του πολίτη επί των ημερών μας είναι καλύτερη συγκριτικά με αυτήν που παρείχε ο κ. Τόσκας και η κ. Γεροβασίλη. Εσείς ήσασταν υπέρ των μολότοφ. Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι το μέτρο του κακουργήματος επιτέλους δουλεύει. Για τους αστυνομικούς που δέχονταν τη μία μολότοφ μετά την άλλη αυτό κάνει τη διαφορά. Εσείς ήσασταν υπέρ των μολότοφ. Η κατοχή μολότοφ είναι κακούργημα και το μέτρο λειτουργεί. Ούτε χθες ούτε στις 17 Νοεμβρίου δεν έπεσε ούτε μία μολότοφ. Αυτό είναι απάντηση πως η χώρα αλλάζει.», ανέφερε στον αέρα της εκπομπής, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

«Η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι η αύξηση των μισθών»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης υποστήριξε πως η καθημερινότητα των πολιτών έχει αλλάξει προς το καλύτερο, όμως το πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει. «Η καλύτερη απάντηση είναι η αύξηση των μισθών. Η αύξηση των μισθών μπορεί να έρθει προφανώς για τους χαμηλόμισθους με τη διπλή αύξηση που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και με τη νέα μείωση εισφορών που πρέπει να έρθει ώστε με τον ίδιο προϋπολογισμό μία επιχείρηση να μπορεί να αυξήσει τα καθαρά χρήματα που παίρνει ένας εργαζόμενος. Έχω ταχθεί υπέρ της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα καύσιμα. Θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο που πρέπει να εξετάσει το οικονομικό επιτελείο και η κυβέρνηση. Οι 30 μειώσεις και καταργήσεις φόρων είναι σε σωστή κατεύθυνση και πρέπει να συνεχιστούν. Είναι σημαντική η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, ενώ απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης αυτός που τον ψήφισε και τον αύξησε».

Τόνισε ακόμη πως «οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερα και έχουν καλύτερες υπηρεσίες», ενώ αναφέρθηκε και στο «ρεκόρ ανάπτυξης στην Ευρωζώνη» αλλά και στο «ρεκόρ δεκαετίας στο επίπεδο της αύξησης του ΑΕΠ». «Υπάρχει δυσκολία στον κόσμο και ειδικά τα χαμηλόμισθα νοικοκυριά. Είναι μία κατάσταση που πρέπει να μας προβληματίσει συνολικά. Το οικονομικό επιτελείο της χώρας θεωρώ ότι με το 1 δις το οποίο έχει διαθέσει για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ενέργεια είναι ένα μεγάλο ποσό. Εννοείται ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε αντανακλαστικά», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και συνέχισε: «Αν υπάρξει νέο κύμα ακρίβειας να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της χώρας. Είμαστε η πρώτη χώρα σε απορρόφηση στα ΕΣΠΑ. Η Amazon επέλεξε να επενδύσει στην Ελλάδα. Αυτές είναι σημαντικές ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο».

«Και επενδύσεις έρχονται και στην ασφάλεια είμαστε καλύτερα. Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή. Οι φόροι που πληρώνει ο Έλληνας είναι λιγότεροι. Η πολιτική που ασκείται είναι καλύτερη και συνολικά η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη πορεία και αυτό το αναγνωρίζουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή