Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για τα 98 χρόνια από τα εγκαίνια ονοματοδοσίας της πόλης

Δήμος Νέας Ιωνίας
Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για τα 98 χρόνια από τα εγκαίνια ονοματοδοσίας της πόλης

9 Δεκεμβρίου 1923 – 9 Δεκεμβρίου 2021. Χθες, λοιπόν, συμπληρώθηκαν 98 χρόνια Νέα Ιωνία! Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Δήμαρχος της πόλης, Δέσποινα Θωμαΐδου έστειλε το δικό της μήνυμα:

«Συμπληρώνονται φέτος 98 χρόνια από την ιστορική εκείνη ημέρα της 9ης Δεκεμβρίου 1923, όταν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ήρθαν στους Ποδαράδες για να παραστούν στα εγκαίνια του προσφυγικού συνοικισμού των Αθηνών που ονομάστηκε ΙΩΝΙΑ.

»Ο θεμέλιος λίθος του συνοικισμού τέθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου 1923 όπου επιλέχθηκε να χτιστούν 400 δωμάτια για να φιλοξενήσουν οικογένειες προσφύγων κι έτσι, λίγους μήνες μετά, στις 9 Δεκεμβρίου 1923 και ενώ οικοδομούνταν ο νέος συνοικισμός πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνιά του.

»Αυτή την ιστορική μέρα για τη Νέα Ιωνία μας, αποτίουμε φόρο τιμής και μνημονεύουμε όλους εκείνους που ξεριζώθηκαν και ήρθαν σε τούτα τα μέρη για να μεγαλουργήσουν και να γράψουν την ιστορία της πόλης μας.

»Παίρνουμε από τους βωμούς των προγόνων μας τη φλόγα για να φωτίζει το αύριο. Ένα φορτίο πολιτισμικής και ιστορικής μνήμης που καλούμαστε εμείς να υπηρετήσουμε και να φανούμε αντάξιοι του μεγαλείου της αγαπημένης μας Νέας Ιωνίας. Χρόνια Πολλά Νέα Ιωνία μας!!!»

Πήγαινε στην κορυφή