Αφιέρωμα για την καλλιτεχνική δημιουργία κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821 στον Δήμο Αχαρνών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα για την καλλιτεχνική δημιουργία κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821 στον Δήμο Αχαρνών

Αφιέρωμα για την καλλιτεχνική δημιουργία κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821 από το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών

“Το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αχαρνών προβάλλει στην ιστοσελίδα του ένα μικρό αφιέρωμα με τίτλο: «Ο Απελευθερωτικός Αγώνας του ̓21 ως πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Το μικρό αυτό αφιέρωμα φιλοδοξεί να παρουσιάσει τους δημιουργούς που εμπνεύστηκαν και εμπνέονται ακόμη και σήμερα από την ιστορική περίοδο της Επανάστασης του 1821.
Προσδοκία των συντελεστών του αφιερώματος είναι να λειτουργήσει ως ένα είδος βοηθήματος για τους μαθητές στους οποίους κυρίως απευθύνεται, και γιατί όχι να αποτελέσει κίνητρο για τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Το αφιέρωμα συνοδεύεται από ηχητικό και οπτικό υλικό στο οποίο μπορούν οι επισκέπτες να ανατρέξουν κάνοντας σύνδεση στο αντίστοιχο link και συμπληρώνεται από ψηφιακά παζλ με έργα ζωγράφων, περιηγητών και σκιτσογράφων για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών και των μεγάλων μας φίλων.
Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στη δημοσίευση και ιδιαιτέρως τη Βουλή των Ελλήνων και την Εθνική Πινακοθήκη, για την άδεια χρήσης εικόνων που μας παρείχαν.
Οι σεισμογράφοι των εξελίξεων κατοικούν στις τέχνες. Αυτό που παριστάνεται στις καλλιτεχνικές δημιουργίες είναι εκδοχή του μελλοντικού κόσμου. Το ουσιαστικό δίδαγμα του 1821 έρχεται από το μέλλον των παιδιών.
Ιστότοπος τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών: https://arxaiologikoacharnes.wordpress.com/.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή